Bihar hírei

2018.08.14. 10:14

Helyi tehetségek a Paptamási Napokon

Célunk egy kis pezsgést vinni közösségünk életébe, a jobb összetartás és -tartozás érdekében – Matyi Miklós paptamási polgármester gondolata akár a községi napok mottója is lehetett volna.

Célunk egy kis pezsgést vinni közösségünk életébe, a jobb összetartás és -tartozás érdekében – Matyi Miklós paptamási polgármester gondolata akár a községi napok mottója is lehetett volna. Háromnaposra tervezték a szervezők az idei Paptamási Községi Napokat, amelyeken bemutatkoztak a község területén élő tehetségek: óvodások, iskolások, menettáncosok, népdalénekesek, néptáncosok, kettesfogathajtók, motorosok és autósok az ügyességi versenyeken, de a község különböző közösségei bemutatták főzőtudományokat is a bográcsgulyásfőző versenyen. Bebizonyosodtak Matyi Miklós, Paptamási község polgármesterének szavai, amelyet beszélgetésünkkor mondott: „Célunk egy kis pezsgést vinni a község közösségeinek életébe, a jobb összetartás és -tartozás érdekében, megmutatni, hogy nekünk is vannak tehetségeink. Teret kell biztosítani nekik, hogy kibontakozhassanak, elvigyék Paptamási jó hírét a nagyvilágba” – hangsúlyozta a polgármester.

Zenés felvonulás

Pénteken délután a községbeli gyerekekből álló mazsorettcsoportnak köszönhetően egy nagyon szép koreográfiával összeállított utcai zenés felvonulást láthattunk, melyet elsőként Pelbárthida utcáin mutattak be, majd átvonultak Nyüvedre, ahol a polgármester is beállt a lányokkal táncolni. A pénteki nap a helyi fiatalokat tömörítő TAMISZ által szervezett szabadtéri diszkóval zárult.

Szombat délelőtt ökumenikus ünnepi istentisztelettel kezdődtek meg a községi napok, amelyen jelen voltak a község református és baptista lelkipásztorai is. Pál László, a paptamási református gyülekezet lelkipásztora hirdette Isten igéjét a hozzá tartozó igemagyarázattal, majd köszöntötte a jelenlévőket, a környékbeli községek polgármestereit és alpolgármestereit, a külföldi testvértelepülések küldöttségeit, élükön a polgármesterekkel, alpolgármesterekkel. Ökumenikus istentisztelet lévén igeverssel és magyarázattal szolgált még Albert Zsolt, a baptista közösség lelkipásztora is.

Szabó Ödön, a Bihar megyei RMDSZ ügyvezető elnöke, parlamenti képviselő köszöntőjében ezúttal is hangsúlyozta: fontosnak tartja a falunapokat és más kulturális rendezvényeket, hiszen amellett, hogy a helyi tehetségek kibontakozhatnak, tovább viszik a község hagyományait, közösségmegtartó ereje van. A mai rohanó világban mindenkinek szüksége van egy kis kikapcsolódásra, mulatozásra, ismerősökkel, távoli rokonokkal való találkozásra, fogalmazott Szabó Ödön. Az istentiszteleten jelen voltak a szép, díszes ruhába öltözött menettáncosok is, akik, hálát adva Istennek, elindultak Paptamási utcáin, zenés kísérettel, hogy megmutassák a helyieknek is a hetekkel ezelőtt elkezdett munkájuk gyümölcsét.

„Forró volt a levegő”

A kellemes időjárás ellenére a községi napok helyszínén „forró volt a levegő”, hiszen 9 csapat részvételével elkezdődött a bográcsgulyásfőző verseny. A csapatok egymással versengve próbálták bizonyítani gasztronómiai tudásukat, amelyet egy jól képzett zsűri bírált el a végén – nem kis „fejfájást” okozott ez a számukra, hiszen nehéz volt a sok ínyencség közül kiválasztani a legfinomabbakat. Az első helyezést végül az RMDSZ Nyüvedi Nőszervezete tudhatta magáénak, második a Paptamási 4-ek csapata lett (amely a községet helyi és külföldi főzőversenyeken szokta képviselni), míg a harmadik helyen a Kügyi Református Egyházközség csapata végzett. A délutáni órákban több mint 50 motoros és 20 személygépkocsi vonult fel a község területén, hatalmas hangzavart keltve, és különböző vetélkedőkön versengve: volt kocsi szépségverseny, kötélhúzás, gumiégető verseny, de autós hangverseny is. Bihardiószegről érkezett egy nagyon ügyes moderntánc együttes, a Let’s Dance Group, akiket a Paptamási Odyssey Mazsorettcsoport váltott a színpadon, nagy sikert és elismerést aratva a közönség körében. Felkészítőjük Simon Alexandra, aki évek óta foglalkozik velük. Néptáncot láthattunk a következőkben a monospetri Bábota néptánccsoport előadásában, akik szintén nagyon ügyesek voltak. Meleg Attila és színésztársai az M.M. Pódium tagjaival egy operett-összeállítást hoztak el Paptamásiba, hatalmas sikerrel, hiszen a közönség együtt énekelt az előadókkal. Ezután élőzenés koncert következett a magyarországi mulatós zenecsatornákon jól ismert Bodri és Miskakancsó zenekar jóvoltából, majd pedig lézershow, amit immár három éve Bihar megyében egyedül Paptamásiban láthat a közönség. Ismét itt voltak a már hazajáró bukaresti hip-hopos fiúk, a Today együttes, majd pedig hajnalig tartó szabadtéri diszkó következett DJ Chrissel.

Tóth Zsigmond

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!