Bihar hírei

2018.08.08. 10:26

Digitalizálják az anyakönyvi iratokat

Egy országos projekt keretében digitalizálni fogják a Bihar megyében lévő mintegy kétmillió anyakönyvi dokumentumot, tudatta közleményében a Bihar Megyei Tanács elnöki irodája.

Egy országos projekt keretében digitalizálni fogják a Bihar megyében lévő mintegy kétmillió anyakönyvi dokumentumot, tudatta közleményében a Bihar Megyei Tanács elnöki irodája.A projekt keretében a polgármesteri hivatalokat ellátják a szükséges berendezésekkel, és biztonságossá teszik a kommunikációs hálózatot. Az anyakönyvi hivatalok az elmúlt száz év dokumentumait digitalizálják. A Belügyminisztérium 40 millió eurót szán ennek a projektnek a megvalósítására. A közeljövőben zajlanak le a közbeszerzési eljárások, és a projektet 2020-ig kell befejezni. Bihar megyében százegy közigazgatási egység, azaz polgármesteri hivatal van, ezek mindegyikének van anyakönyvi hivatala, emellett a projekt magában foglalja a Bihar Megyei Anyakönyvi Hivatalt is. A digitalizálás során egy digitális formátumú dokumentum keletkezik, amit egy országos adatbázisban tárolnak, továbbá ki is nyomtatják a dokumentumokat, amelyeket az iratot kiadó polgármesteri hivatalban őriznek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!