Bihar hírei

2018.03.07. 08:55

„Felfigyeltek ránk”

Gondok nélkül zajlott Bihar megyében az országos felmérő szimulálásának második próbája is, tudtuk meg Claudiu Damian tanfelügyelőségi szóvivőtől.

Gondok nélkül zajlott Bihar megyében az országos felmérő szimulálásának második próbája is, tudtuk meg Claudiu Damian tanfelügyelőségi szóvivőtől.

A mintegy 5100 nyolcadikos diák közül a tegnapi, matematika próbavizsgán 4718-an vettek részt, míg egy nappal korábban, román nyelvből és irodalomból 4735-en próbavizsgáztak. Ez egy megszokott részvételnek számít, mondta a szóvivő. A próbavizsgákon amúgy a részvétel nem kötelező.

Mint arról már beszámoltunk, azokban a Bihar megyei tanintézetekben, ahol a a Tanügyi Szabad Szakszervezeti Szövetség (FSLI) tiltakozási akciója szerint a szakszervezeti tagok bojkottálták a szimulálást, azaz nem vállalták el a felügyeletet, másokkal helyettesítették őket, így végül sehol nem okozott fennakadást a bojkott. Amint Ioan Ţenţ, a FSLI megyei képviselője elmondta, a harmincnyolc iskola mindegyikében helyettesítették a tiltakozáson résztvevőket. Ennek ellenére, az akciót sikeresnek ítélte. „Első sorban nem maga a bojkott volt a célunk, hanem hogy felhívjuk a figyelmet a követeléseikre, s az, hogy a sajtónak köszönhetően felfigyeltek ránk, a tervezett lépéseink egyike. Reméljük, hogy ennek nyomán a kormány tárgyalni fog a szakszervezet képviselőivel” – fejtette ki az érdekvédelmi megbízott.

A felmérő szimulálása ma, az anyanyelvi próbával ér véget, s az eredményeket március 16-án teszik közzé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!