Bihar hírei

2018.03.12. 09:35

1848 üzenete a ma emberének

A hagyományokhoz híven idén is megemlékeztek az 1848-as forradalomról, annak hőseiről Váradszentmártonban, Petőfi Sándor szobránál.

A hagyományokhoz híven idén is megemlékeztek az 1848-as forradalomról, annak hőseiről Váradszentmártonban, Petőfi Sándor szobránál.

A tegnap délben tartott ünnepi alkalmon Biró Rozália parlamenti képviselő szólalt fel, kiemelve, hogy 170 év távlatából visszatekintve is fontos üzenetet hordoz az 1848–49-es forradalom a ma emberének. Napjainkban nem kell életünket áldozni a hazáért, ahogy azt a forradalom hősei tették, hanem lelkiismeretünkre hallgatva olyan egyenes, becsületes magyar embernek kell lennünk, aki helytáll abban a közösségben, ahol él, megfelelőképpen választ ad a mindennapok kihívásaira, és nem utolsósorban, úgy tanítja gyermekeit a hősök tiszteletére, hogy majd azok is továbbadják gyermekeiknek. A 170 évvel ezelőtti forradalom olyan értékrendet adott, amelyre napjainkban is építkezhetünk – fogalmazott.

Koszorúzás

Petőfi Sándor szobránál a megemlékezés koszorúit helyezték el: Biró Rozália parlamenti képviselő, Bartha József helyi RMDSZ-elnök, a Történelmi Vitézi Rend részéről Kőrösi Imre és Deák József, valamint a premontrei rend részéről Fejes Rudolf Anzelm premontrei apát, prépost-prelátus.

János Piroska

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!