Bihar hírei

2018.02.18. 16:33

Telepítésről és metszésről

Szombaton Gazdafórumot szervezett közösen Nagyváradon és Borson a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara, a Partiumi Keresztény Egyetem, valamint a Partium-Debrecen Agrárklub. 

Szombaton Gazdafórumot szervezett közösen Nagyváradon és Borson a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara, a Partiumi Keresztény Egyetem, valamint a Partium-Debrecen Agrárklub. Az elméleti prezentációk helyszíne a PKE új épületének amfiteátruma volt, ahol Komlósi István, a Debreceni MÉK dékánja köszöntötte a szép számú érdeklődőt, majd Gáspár István agrármérnök, a Partium-Debrecen Agrárklub elnöke vezette fel az előadásokat.

Dr. Dremák Péter, a Debreceni Egyetem MÉK Karának oktatója Az eredés garanciája címmel tartott expozé a telepítésről Babicz Szabolcs faiskolavezető dolgozata alapján. Többek közt szó esett arról, hogy mi kell a jó eredéshez, mit tesz a faiskola, „csodaszerekről” és gyakori hibákról, mi a jobb: a műtrágyázás vagy a tápanyag gazdálkodás, a szervestrágyázásról, a szemzési magasságról és az ültetési mélységről stb.

Dr. Gonda István professzor a metszés élettani alapjairól és a jövő interaktív metszési oltóanyagáról értekezett, olyan témákat felhozva, mint például a stabil, teherbíró vázrendszer kialakítása, a növekedés és a terméshozás szabályozása, vagy a korona szellősségének és megvilágítottságának, a produktív termőfelület kialakítása és fenntartása.

Az elméleti előadásokat gyakorlati ismertető követte Borson.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!