Bihar hírei

2017.12.27. 11:26

Új fények Érkörtvélyes központjában

Karácsonyi ajándékként vették át szerdán este, amikor már érvényesültek a fények, Érkörtvélyes lakosai a községi park új díszkivilágítását. Van még tennivaló, de egy látványos állomáshoz értek.

Karácsonyi ajándékként vették át szerdán este, amikor már érvényesültek a fények, Érkörtvélyes lakosai a községi park új díszkivilágítását. Van még tennivaló, de egy látványos állomáshoz értek.

Szerdán kora estére, öt órára szólt a meghívás: első alkalommal felkapcsolják az Érkörtvélyes főutcájának végén lévő parkban az új világítást. Nagy István polgármester lapunknak elmondta: ünnepi meglepetésnek szánták a gesztust, melyre már régen készültek. Az volt ugyanis a vágyuk, hogy a korábban rendbe tett, játszótérrel ellátott, ám időközben "elhasználódott" parkot korszerű, modern közösségi térré változtassák. Ennek első, vagy inkább első néhány lépést megtették a közelmúltban, amikor a parkot új kerítéssel látták el, sétányokat alakítottak ki, és, ami a leglátványosabb, elkészült a világítás. A polgármester elárulta: az ötletet "ellesték" más települések már kiépített infrastruktúrájából - ám ez mit sem von le értékéből, tesszük hozzá mi.

Felkapcsolt fények

A rövid, de annál látványosabb ünnepségre hivatalosak voltak mindazok, akik részesei voltak a munkának is: az önkormányzat és az elöljáróság tagjai, az iskola vezetői, a kivitelezők és mindenkit forralt bor, illetve meleg tea várt a mínusz fokokat enyhítendő. Főpróba nem volt előzőleg, a koraesti sötétben mindjárt az "előadásnak" lehettünk tanúi: kapcsoló elfordítása (vagy felkattintása) nyomán fényben úszott a park fő útvonala. A munka még korántsem ért véget, hiszen ahogyan Nagy István kifejtette: még újabb sétányok, füvesítés, dísznövények fogják jövőre otthonosabbá tenni a parkot, amit remélhetőleg a lakosok magukénak fognak érezni. Azt máris láttuk, hogy a gyerekeken mindez nem fog múlni, hiszen a felnőttek társaságában volt apróságok már most is vígan szaladgáltak fel s alá a "fényalagútban".

Rencz Csaba

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!