Bihar hírei

2017.11.13. 13:38

Tanítóképzős diákok Telegden

November 2-3-án gólyatáborban vettek részt Telegden a Iosif Vulcan Főgimnázium magyar tagozatos diákjai. A gólyák, a szervező diákok és a tanárok közösen vettek részt a feladatokban.

November 2-3-án gólyatáborban vettek részt Telegden a Iosif Vulcan Főgimnázium magyar tagozatos diákjai. A gólyák, a szervező diákok és a tanárok közösen vettek részt a feladatokban.

A hagyományosan novemberben sorra kerülő tábort mindig más-más településre szervezik, az idén Mezőtelegdre esett a Diáktanács választása. Ez nem véletlen, hiszen a diáktanács elnöke, Varga Cintia telegdi. Mint elmondta, nagyon izgult, hogy minden jól sikerüljön, és a gólyatábor elérje a célját: összekovácsolja a kilencedikeseket és a kis közösség többi tagjait. A gólyák, a szervező diákok és a tanárok (40 fő) közösen vettek részt a játékos feladatokban. Az ismerkedős és bizalomjátékokat a községben való séta követte: volt itt tyúkfogás és szekérre mászás, zsíros kenyér és krumplikunyerálás, de a disznósimogatás tűnt a legviccesebbnek. Közben hasznos információkat kellett megszerezniük a településről, mint például a lakosok száma, a gát megépítésének éve, a helyi néptánccsoport neve stb. A nap végén a diákok istentiszteleten vettek részt, sőt Szoboszlai Gáspár István tiszteletes úrnak köszönhetően a méltán híres református templomot is megcsodálhatták. A finom vacsora után a buli sem maradhatott el. A tábor ideje alatt a főzést a főszervező diáklány szülei vállalták: a finom gulyástól a parmezános tésztáig és a palacsintáig minden volt, hogy jól érezzék magukat a fiatalok. A visszajelzésekből úgy látszik, ez sikerült is.

Köszönet

A diákok nevében szeretnénk köszönetet mondani azoknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy ez a tevékenység sikeres legyen. Először is köszönetet szeretnénk mondani Codreanu Adrian Romulus polgármester úrnak, aki segített, hogy a nemrég felújított kultúrházban, szép környezetben tarthassuk meg gólyatáborunkat. A bérleti díjat elengedték, ami jelentős segítség volt számunkra. Hasonlóképpen köszönetet mondunk a helyi RMDSZ anyagi támogatásáért, ami szintén hozzásegített minket ahhoz, hogy minden feltételt biztosítsunk a hagyományőrzéshez és közösségépítéshez. Természetesen köszönjük a diáktársaknak, tanárainknak, a telegdi lakosoknak és minden támogatónknak a segítséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!