Bihar hírei

2017.11.22. 10:37

Még egy lépés az új kultúrközpont felé

Érmihályfalva képviselő-testülete rendkívüli ülésén szavazott a reménybeli új kultúrközpont ügyében azokról a kérdésekről, melyeket az Országos Befektetési Társaság kért a testülettől.

Érmihályfalva képviselő-testülete rendkívüli ülésén szavazott a reménybeli új kultúrközpont ügyében azokról a kérdésekről, melyeket az Országos Befektetési Társaság kért a testülettől.

Érmihályfalva új kultúrházát az egykori Gizella malomból gondolták kialakítani a városvezetők már sok évvel ezelőtt. A projekt még az előző összetételű városvezetés idején indult útjára, az eltelt esztendőkben háromszor is aktualizálni kellett már, a változó törvényekhez módosítva. A hétfőn tartott rendkívüli tanácsülésre azért volt szükség, mert az Országos Befektetési Társaság (CNI) asztalára még e héten le kell tenni azt a dokumentációt, mely tartalmazza a helyi képviselő-testület beleegyezését az összköltségvetésbe, ami 4.953.000 lej, az önrész 433.000 lej (tartalmazzák az ÁFÁ-t), illetve a kivitelező rendelkezésére bocsátották a szükséges területet. Nyakó József polgármester kérdésünkre elmondta: ugyancsak a napokban kerül sor arra a meghallgatásra, melyen a projektet meg kell védjék, vagyis válaszolniuk kell azokra a kérdésekre, melyeket azok tesznek fel, akik utána remélhetőleg a minisztériumi finanszírozásra fogják ajánlani azt.

Ok a derűlátásra

A képviselő-testületi döntéseket a CNI kérte, mivel a projekt mintegy túllépett a fővárosi hatóság ellenőrző és elbíráló osztályán, ahol jogi, műszaki és adminisztrációs szempontok szerint vizsgálódtak, és ez derűlátásra ad okot. Nyakó József hangsúlyozta még: a projekt már elnevezésében is hordozza, hogy az épület rehabilitálásáról, modernizálásáról, felszereléséről és bővítéséről egyaránt szó van. Az sem mellékes, hogy a közbeszerzés, a kivitelező megtalálása, majd a munka felügyelete egyaránt a CNI feladata, mely "kulcsra készen" kell átadja majd az új kultúrközpontot a városnak. A tanácsosok kérdések feltétele nélkül, egyhangúan elfogadták az előterjesztéseket.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!