Bihar hírei

2017.10.05. 12:39

Önkéntesek szedték a szemetet

Egy munka, amit csak abbahagyni lehet, befejezni nem: szemétgyűjtési akciót tartottak Érmihályfalva külterületein, a Let s do it, Romania -program keretében.

Egy munka, amit csak abbahagyni lehet, befejezni nem: szemétgyűjtési akciót tartottak Érmihályfalva külterületein, a Let s do it, Romania -program keretében.A nagyváradi Top Formalis Egyesület, együttműködve az érmihályfalvi városházával, illetve a helyi Zelk Zoltán Általános Iskolával és a Mezőgazdasági Főgimnáziummal, a Let s do it, Romania országos program keretében környezetvédelmi akciót (szemétszedést) szervezett az elmúlt szombaton. Ezen az egyesület képviselői mellett a tanintézmények pedagógusai, diákjai vettek részt, az önkormányzat az akcióhoz szükséges kellékeket (zsákok, kesztyűk, az összegyűjtött szemét elszállításárhoz szükséges jármű) biztosította.

Kétszázötven zsák

A környezetvédelmi akció során a városszéleken dolgoztak az önkéntesek, a Bank utca végén lévő erdőből és a Pásztorgaz felé vivő út egy részének mentén szedték össze a mások által szétdobált szemetet, melyben háztartási hulladéktól, építkezési anyagtól kezdve gumiabroncsig minden elképzelhető és elképzelhetetlen kacat volt. Mint megtudtuk, 250, egyenként 150 literes zsák szemét volt "a munka gyümölcs". A szervezők az önkéntesek megvendégeléséről is gondoskodtak, ebédre bográcsos került a tányérokba.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!