Bihar hírei

2017.10.03. 13:09

Már az ülés előtt összevesztek

Ma délelőtt 11 órára rendkívüli megyei tanácsülést hívott össze Pásztor Sándor elnök. A vezetés és a liberálisok a gyűlés kezdése előtt összevesztek, a PNL nem szavazta meg a napirendet.

Ma délelőtt 11 órára rendkívüli megyei tanácsülést hívott össze Pásztor Sándor elnök. A vezetés és a liberálisok a gyűlés kezdése előtt összevesztek, a PNL nem szavazta meg a napirendet.

Akik arra számítottak, hogy a múlt héten általuk jogerősen elvesztett temesvári per után a liberálisok lenyugodnak, és végre konstruktív ellenzékiként kezdenek el viselkedni a Megyei Tanácsban, azoknak csalódniuk kellett. Sőt, úgy tűnik, hogy ha lehet, a PNL-frakció az eddiginél is tovább feszíti a húrt, ami az önkormányzat munkájának akadályoztatását illeti, mert már a rendkívüli közgyűlés megkezdése Ionel Avrigeanu frakcióvezetőnek reklamálni támadt kedve, és sikerült azt a nem mindennapi teljesítményt elérnie, hogy gyakorlatilag még mielőtt hogy néhány perc késéssel felcsendült volna a himnusz, a tanács vezetői és a liberálisok már szóváltásba keveredtek egymással.

A vita tárgyát az képezte, hogy hány előterjesztés legyen napirenden. Ionel Avrigeanu ragaszkodott ahhoz, hogy csak öt, mert állítólag az intézmény honlapján kedd reggelig csak ennyi volt feltüntetve, és ezért a maradék hármat nem volt idejük áttanulmányozni, míg Pásztor Sándor jelezte: az ominózus öt határozattervezetet múlt szerda délután bejelentette azon az azonnali tanácsülésen, melyen a PNL-sek nem jelentek meg, a másik két anyagot pedig már csütörtök reggel továbbították nekik e-mailben, illetve a nyolcadikról, arról, hogy elállnak a PNL ellen benyújtott pertől, kedd reggel tájékoztatta Avrigeanut. Ugyanakkor a tanácsosok asztalára volt téve a prefektúra azon átirata, miszerint a tanácselnöknek törvényes kötelessége napirendre tűznie a megüresedett tanácsosi hely betöltésére tett javaslatot, a tanácsosok pedig nem gátolhatják a jóváhagyást, csupán egy formalitásnak kell eleget tegyenek.

Végül a tanácsülés be kellett rekeszteni, mert a liberálisok nem szavazták meg a 8 pontos napirendet, Pásztor Sándor pedig 14 órára azonnali tanácsülést hívott össze.

 

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!