Bihar hírei

2017.10.24. 08:37

Állásbörzéket tartottak megyeszerte

Október 20-án, pénteken Nagyvárad mellett a megye több településén is állásbörzét szervezett a Bihar Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) olyan fiatalok számára, akik elvégezték tanulmányaikat.

Október 20-án, pénteken Nagyvárad mellett a megye több településén is állásbörzét szervezett a Bihar Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) olyan fiatalok számára, akik elvégezték tanulmányaikat.

Nagyváradon az állásbörzének az Agora Egyetem adott helyet, az épület két szintjének folyosóján számos kínálat várta az érdeklődőket: a Faist Mekatronic, az UAMT, Metro Cash&Carry, Plastor, H.Essers, Ramada hotel, Inteva Products, Reinert Kunststofftechnik, Public Euroconsulting, Profi Rom Food, Silvotop, Classfurn Romania, Macon, Wawy software Development, Luminix, Microrom, Dumexim, Arabesque, Plexus, Dedeman, Celestica csak néhány olyan cég, amely munkalehetőséget kínált az érdeklődőknek. A délelőtti órákban a helyszínen legtöbben fiatalok jelentek meg, de érkeztek idősebbek is, szülők, akik érdeklődtek a munkapiaci kínálat után. Az állásbörzén jelen voltak a Bihar Megyei Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség képviselői is, ők a tűzoltó szakmát népszerűsítették, illetve a képzési lehetőséget ismertették, ami során 19 hét tanfolyam és 16 hét gyakorlat során altisztekké és tiszthelyettesekké válhatnak. A Prahova megyei kiképzőiskolába még december 5-ig lehet jelentkezni a Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség nagyváradi székhelyén. Szintén december ötödikéig tehetőek le a csendőri kiképzést biztosító intézményekbe való jelentkezési kérvények, tudtuk meg, a tűzoltók mellett ugyanis a csendőrség is képviseltette magát.

Több helyszínen

Békési Csaba, a Bihar megyei AJOFM igazgatója elmondta: a helyszín által is leginkább a fiatalokat szeretnék megszólítani, azonban az egyetemi helyszín ellenére nemcsak felsőfokú végzettséget szerzett fiatalokat vártak, hanem a középfokú végzettséggel rendelkezők is megtalálhatták az állásajánlatokat. Nagyvárad mellett Élesden, Belényesben, Szalontán és Margittán is szerveztek állásbörzét, az eltérő helyszíneken azonban mindenki értesülhetett a megye szintjén található egész kínálatról. Békési Csaba ezen kívül tudatta, hogy nagy hangsúlyt fektetnek az inasi és gyakornoki programokra is.

A nap folyamán összesen 982 látogató fordult meg az állásbörzén, ebből 704 érdeklődő Nagyváradon. 332 személyt alkalmazásra választottak ki, ebből 210 Nagyváradon történt. A börzén összesen 70 munkáltató volt jelen, ebből 50 nagyváradi. Megyeszerte 1345 szabad munkahelyet kínáltak, Nagyváradon ez a szám 1025 volt.

János Piroska

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!