Bihar hírei

2017.10.05. 12:49

A Magányos Farkas menedékház – egy lélekhez szóló projekt Barátkán

Három évvel ezelőtt tértem vissza Romániába, miután hosszú ideig távolt voltam az Egyesült Királyságban, ahol megházasodtam és az angol fegyveres erők minisztériumában dolgozom.

Három évvel ezelőtt tértem vissza Romániába, miután hosszú ideig távolt voltam az Egyesült Királyságban, ahol megházasodtam és az angol fegyveres erők minisztériumában dolgozom.Visszatérésem Romániába a legszebb dolog volt az életemben, de egyben a legszomorúbb is. Megismertem családokat, melyeket mélyen a szívembe zártam, most pedig a saját családom részének tartom őket. Az alábbi történet egyedi és tudom, hogy sokan egyetértenek majd velem.

A brit katonai bázison elfoglalt állásom mellett fordító és előadó is vagyok SW Cornwall bíróságán és rendőrségén, egy gyönyörű vidéken. Kis idővel ezelőtt megkerestek engem a rendőrségtől, hogy legyek jelen egy barátkai tinédzserrel folytatott beszélgetésen, aki most brit állampolgár, és akinek utólag a keresztapja lettem. Ezen az ifjún keresztül több emberrel megismerkedtem, akikkel igaz barátságot kötöttem. Többek között ekkor ismertem meg a Domocoș családot. Tisztelettudó, szorgalmas, jószívű emberek. A fiuk, Eronim, aki az én jó barátom, most Nagy-Britannia katonai bázisának alkalmazottja. Denis és Alexandra a szüleikkel élnek Barátkán, ahol kis állatfarmjukon dolgoznak.

A második család, a Tepele család, szintén kellemes, barátságos, szorgalmas és nagylelkű emberek. Két gyermekük Ionuț és Cătălin, jó barátaim. Ismerve vágyaikat, elhatároztam, hogy hozzájárulok álmuk megvalósításhoz, hogy legyen egy traktorjuk. Megvettem azt a traktort, és így teljesítettem egy fiatal álmát, a személyes elégedettségem leírhatatlan volt.

A család, cserébe egy nagyon szép kis házat ajánlott fel nekem, Barátka Pojánán, amivel kapcsolatban úgy döntöttem, hogy felújítom, és turistaházzá alakítom. Úgy döntöttem, hogy megőrzöm a 150 évvel ezelőtt épült faház sajátosságát. A Magányos Farkasaknak nevezett kis házban, szálláshelyeket, kempinget alakítunk ki és hagyományos ételeket kínálunk majd. Szintén itt, ezen a helyen, a turistaházzal egyidejűleg egy kis enduro klub alakult, a Club Enduro Cross L.P.S. A klub képviselője, Cătălin Ţepele, egy fiatal férfi, akinek figyelemre méltó ambíciója van, és nyitott az új dolgok megtanulására. Ennek a klubnak a létrehozásával megvalósult ennek a szenvedélyes sportnak a gyakorlásával kapcsolatos álma.

Mindegyik fiatalnak, mint Eronim, Cătălin, Ionuț, Florin, Denis, Alexandra, Toader joga van boldog jövőről álmodni, hogy ne csak sötét álmaik legyenek!

Mindezek álmok megvalósulni látszanak, a minket összekötő barátságnak köszönhetően. A barátkai közösséghez tartozó fiatalokkal és helyiekkel dolgozom, akiket nagyra értékelek. Bár nem könnyű több ezer kilométerre lenni attól a helytől, ahol szerelmes lettem, úgy döntöttem, hogy végig viszem a projektet, hogy munkahelyeket tudjak teremteni és népszerűsítsem a Bihar megyei hagyományokat és kultúrát, belföldön és külföldön egyaránt. A felújítási munkálatokat csak bontásra kerülő régi épületekből származó felújított faanyaggal végezzük.

A projekt a kormány vagy az Európai Unió támogatása nélkül valósul meg, és hosszú távú lesz. Velem dolgozik néhány fiatal, akiknek ezúton szeretnék köszönetet mondani támogatásukért: Eronim, Ionuț, Cătălin, Denis, Alexandra, Florin, Cristi, Leontin, Livia, Danu, Aron mama Floarea és Petrea, valamint Barátka egész közössége.

(Fizetett hirdetés)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!