Bihar hírei

2017.09.22. 17:06

Nyolc szíriai és iraki állampolgárt tartóztattak fel a határrendészek Érmihályfalva közelében

Érmihályfalva közelében tartóztattak fel román és magyar határrendőrök nyolc iraki és szíriai állampolgárt, akik Romániából Magyarországra akartak átjutni. A nyolc személy között egy héthónapos csecsemő is van.

Érmihályfalva közelében tartóztattak fel román és magyar határrendőrök nyolc iraki és szíriai állampolgárt, akik Romániából Magyarországra akartak átjutni. A nyolc személy között egy héthónapos csecsemő is van.A román határrendészeti felügyelőség pénteken arról tájékoztatott, hogy a magyar határrendészettel közös akció során éjjel 1 óra körül bukkantak az iraki és szíriai állampolgárokról álló, gyalogosan haladó csoportra, mintegy 500 méterre a határtól. A csoportot 18 és 40 év közötti férfiak és nők, valamint egy héthónapos gyermek alkotta. Egy részük korábban már menedékjogot kért Romániában, de bevallásuk szerint a schengeni-övezet valamelyik államába akartak eljutni.

A rendőrség határsértésre tett kísérlet miatt indított kivizsgálást az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!