Bihar hírei

2017.08.30. 09:28

Kivonultak a liberális tanácsosok

Kivonultak a liberális pártiak a megyei tanács tegnapi gyűléséről, amikor arról kellett volna szavazniuk, hogy a tanács ügyvédet szerződtessen a liberális párt ellen indított perben.

Kivonultak a liberális pártiak a megyei tanács tegnapi gyűléséről, amikor arról kellett volna szavazniuk, hogy a tanács ügyvédet szerződtessen a liberális párt ellen indított perben.Miután több, kétharmados többséget igénylő tervezet is meghiúsult a liberálisok csoportos ellenszavazata miatt, amikor ahhoz a tervezethez értek, amely szerint a liberális párt ellen kezdeményezett perhez külső ügyvédi szolgáltatásokat szerződtetne a megyei tanács, az alakulat képviselői kivonultak a teremből. Viszont az egész egy kissé sután sült el, ugyanis még épp csak felálltak a székeikről, miközben a többi tanácsi tag már meg is szavazta a tervezetet, itt ugyanis nem volt szükség kétharmados többségre.

Ionel Avrigeanu liberális párti tanácsos ezt megelőzően szóvá tette: nem szavazhatják meg, hogy a tanács közpénzeket használjon fel egy „zavaros perben, melyet azért kezdeményezett, mert a liberálisok nem szavazzák meg a tervezeteiket”. Pásztor Sándor megyei tanácsi elnök megjegyezte, ő is ügyvédet szerződtetett annak következtében, hogy egymás után kapja a liberális párt által indított perekben a beidézéseket, Ioan Mang megyei tanácsi alelnök pedig kifejtette: a liberálisok „olcsó színházat” játszanak, mivel a pert nem emiatt kezdeményezték, hanem – amint a későbbiekben elhangzott – mindazok miatt, amelyek jó ideje, előre megfontoltan zajlanak, beleértve egyebek mellett a szavazatok érvényesítését végző bizottságból való elmenetelüket, s azoknak a tervezeteknek a meg nem szavazását, melyek miatt a Számvevőszék megbírságolhatja a tanácsot. Mang azt is szóvá tette: a váradi helyi tanácsban a liberálisok megszavazták, hogy az önkormányzat jogászt szerződtessen a saját alkalmazottjával szemben folytatott perben, szintén közpénzből. „Érdekes, hogy akkor nem vonultak ki a teremből” - jegyezte meg.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!