Bihar hírei

2017.08.07. 14:14

Károkat okozott a vihar

A több napos vörös kódot követően, amikor a hőmérők higanyszála 40 fok körül mozgott, vasárnap délután hatalmas vihar zúdult Révre és környékére.

A több napos vörös kódot követően, amikor a hőmérők higanyszála 40 fok körül mozgott, vasárnap délután hatalmas vihar zúdult Révre és környékére.

Másfél óra alatt több helyszínre riasztották a helyi önkéntes tűzoltókat vasárnap este a viharkárok elhárítására – közölte Hasas János révi alpolgármester. A nagy szél sok helyen fákat, oszlopokat csavart ki, amelyek autókra, házakra, vezetékekre zuhantak és utakat torlaszoltak el. Az ortodox templom kertjében két kidőlt fenyőfa okozott károkat, a Révet Vársonkolyossal összekötő megyei műúton két kidőlt telefonpóznát kellett eltávolítani, azért, hogy a forgalom beinduljon. A villamos-energia szolgáltatót egy háromba tört villanyoszlop kicseréléséhez riasztották. A két település között megrongált tetők, kidőlt falak maradtak a vihar után.

Anyagi károk

Cheregi Horia kapitány, a Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség sajtószóvivője szerkesztőségünk érdeklődésére válaszolva kiemelte, hogy a legnagyobb gondokat a vihar a Rév, Vársonkolyos, Nagybáród övezetben okozta, itt kidőlt fákat, villanypóznákat kellett elszállítani. Az anyagi kár ezen a környéken jelentős volt, noha a kárfelmérést nem végezte el a katasztrófavédelem, ugyanis ezen a környéken a helyi önkéntes tűzoltók szálltak ki a helyszínekre. Hozzátette, hogy Élesd környékén Köröspestesnél kellett egy kidőlt fát eltávolítani, és Inándnál is egy, az útra dőlt fa nehezítette egy ideig a járműforgalmat. A sajtószóvivő hozzátette, hogy személyi sérülés sehol sem történt, illetve felhívta a figyelmet arra, hogy a sárga kódjelzésű figyelmeztetés kedd reggelig van érvényben Bihar megyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!