Bihar hírei

2017.08.23. 11:20

Együtt az iskolában nyáron is

Érsemjénben augusztus harmadik hetében, a falunapok előtt a pedagógusok szabadidős tevékenységeket szerveztek a gyermekeknek az iskola keretein belül.

Érsemjénben augusztus harmadik hetében, a falunapok előtt a pedagógusok szabadidős tevékenységeket szerveztek a gyermekeknek az iskola keretein belül.

Idén először merült fel, s meg is valósult az a kezdeményezés, hogy legyen egy olyan hete a nyárnak, amikor is tanár és diák találkozik, együtt tölti a vakáció egy hetét. A tevékenységeket a falunapok előtti héten szervezték meg sok-sok gyermek részvételével. Párhuzamosan zajlottak az események az óvodában, a kis- és nagy iskola épületeiben, a sportcsarnokban. Voltak film- és mesevetítések, kézműves foglalkozások, népi gyermekjátékok, sportvetélkedők, de kipróbálhattak a gyerekek különböző társasjátékokat is, a kisebbek pedig egy cserebere vásáron cserélgethették megunt játékaikat. Nem hiányozhatott a népszerű aszfaltrajzolás sem, a felső tagozatosok pedig egy flash mob-produkciót mutattak be az iskolaudvaron. Együtt mozgott tanár és diák, s ez nem kevés derültség forrása volt.

Nagyszerű szórakozás

Az uzsonna sem hiányozhatott, jó étvággyal ettük a zsíros kenyeret paradicsommal, paprikával, uborkával, s volt, aki hagymával is. Mindenki nagyszerűen szórakozott, s ezek a napok alkalmat adtak arra is, hogy a falunapokra készített táncokat minden osztály átismételhesse és begyakorolhassa. A tevékenységek szombaton zárultak, a Népkertben, amikor is bábszínházzal, só-kerámiázással, nemezeléssel, festéssel, nyaklánckészítéssel és lángossütéssel készültünk a gyermekek számára. Köszönet mindenkinek, aki segítségünkre volt!

Vanyó-Kecskés Éva tanítónő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!