Bihar hírei

2017.07.19. 14:48

Új via ferrata útvonalat alakítottak ki Réven

Az elmúlt csütörtökön fejeződtek be Réven a második via ferrata útvonal kiépítési munkálatai. A vasalt út közepes nehézségi fokozatú, hossza 220 méter, tudtuk meg Pintér Koroknai Istvántól, a Bihar Megyei Hegyimentők vezetőjétől.

Az elmúlt csütörtökön fejeződtek be Réven a második via ferrata útvonal kiépítési munkálatai. A vasalt út közepes nehézségi fokozatú, hossza 220 méter, tudtuk meg Pintér Koroknai Istvántól, a Bihar Megyei Hegyimentők vezetőjétől.A révi szorosban 2015-ben átadott via ferrata igen sikeresnek bizonyult, nagyon sok jó visszajelzést kaptak úgy a turistáktól, mint a panziósoktól, a helyi önkormányzat részéről, ezért döntöttek úgy, hogy egy újabb útvonal kiépítését kezdik el, a Tündérvár melletti sziklafalon, mondta el Pintér Koroknai István. Az új útvonalnak két fontos jellemzője van: az egyik, hogy igen közel halad az egykor sóvámként szolgáló építményhez, a másik pedig az, hogy mintegy 150 méter megtétele után következik egy 25 m hosszú függőhíd, majd felfele haladva a kék pont turistajelzéshez lehet feljutni, amelyik levezeti a turistát a révi futballpályához. A munkálatokat május elején kezdték el, az útvonal kiépítését a Bihar Megyei Hegyimentők tagjai végezték, a finanszírozást a Bihar Megyei Tanács által biztosított saját költségvetésükből állták.

Mindenkinek elérhető

Az útvonalat egy-másfél óra alatt lehet végigjárni, gyönyörű kilátás nyílik a révi szorosra. A vasalt út egyik legfontosabb eleme a biztonsági sodrony – ehhez kapcsolódik egyéni speciális védőfelszerelésünk –, mely a túra kezdetétől a túra végéig garantálja a túrázó épségét, illetve a lépcsők, kapaszkodók, melyek az előrehaladást szolgálják. Ez egy modern túrázási lehetőség, korszerű eszközökkel, s ami a legfontosabb, hogy mindenki számára elérhető. Javasoljuk azt, hogy vezetővel, öt-hat fős csoportok vágjanak neki az új révi via ferrata útnak, mondta zárszavában a Bihar Megyei Hegyimentők vezetője.

Hasas János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!