Bihar hírei

2017.07.30. 11:06

Nagypályás válogatott szeretne lenni

Előző csapatával megyei U 19-es bajnok volt, onnan az NB I.-es DEAC futsal gárdájához igazolt a gálospetri Máriás Nikoletta, aki nagypályás válogatott szeretne lenni. Már budapesti csapat is szemet vetett rá.

Előző csapatával megyei U 19-es bajnok volt, onnan az NB I.-es DEAC futsal gárdájához igazolt a gálospetri Máriás Nikoletta, aki nagypályás válogatott szeretne lenni. Már budapesti csapat is szemet vetett rá.Lassan már két éve lesz, hogy bemutattuk olvasóinknak a gálospetri Máriás Nikolettát, aki azzal érdemesült erre, hogy szülőfalujában, majd az érmihályfalvi líceumban töltött diákévek után a Debreceni Olasz Focisuli labdarúgója lett. Akkor azt mondta egyebek mellett, hogy nagyon szeret ott lenni és feljebb törő tervei is vannak. Nemrégiben újra találkoztunk és megtudtuk: máris egy lépcsővel feljebb jutott. A továbbra is 15-ös mezszámot viselő sportoló immár „felnőtt” az NB. I.-es szintre, a szabadtéri pályát teremfocira, az Olasz Focisulit pedig a Debreceni Egyetem Atlétikai Clubra (DEAC) cserélte. Nem jelentéktelen változás az sem, hogy már „profinak” mondható, hiszen havi fizetésért kergeti a labdát a még csak jövőre érettségiző Nikoletta. Továbbra is az Irinyi János Gimnázium diákja, remélhetőleg wellness-fitnesz szakmában fog szakmai végzettséghez jutni, tehát a sporttal „civilként” sem fog szakítani.

Előbb az iskola

Miért vállalta be a váltást? Kérdésünkre elmondta: úgy gondolta, többet tud így fejlődni, a futsal gyorsabb játék is. Adódik a kérdés, hogy „kinti” nagycsapatok nem érdeklődtek-e tehetsége iránt? Nem meglepő a válasz, hogy de, a Budapesti Vasas. Jövőjére gondoló bölcsességgel azonban úgy döntött, hogy egyelőre az iskola befejezése előbbre való. A „csábítások” egyébként mindennaposak, minden csapat figyeli a tehetséges labdarúgókat, igyekszik saját keretében tudni őket. A DEAC javára döntött esetünkben, hogy jó hangulatú gárdáról van szó, és az sem mindegy, hogy NB I.-es csapatról van szó. Pontosabban volt, mert idén visszacsúsztak az NB II.-be, de cél a visszakapaszkodás. Az elmúlt szezonban egyebek mellett Gyulán, Miskolcon, Pesten, Zalaegerszegen, Győrben meccseltek, a bajnok – hogy ne is menjünk el Hajdú-Bihar megyéből – az erős kerettel és anyagi háttérrel rendelkező Hajdúböszörmény lett. De mennyit keres egy női NB I.-es futsalos? A legjobbak akár havi 300 ezer forintot is megkapnak. Hogy Nikoletta mennyit keres, azt nagyon diplomatikusan nem árulta el, de nem az említett összegre kell gondolni.

Mégiscsak a nagypálya

Apropó pénz, meglepődve hallottam beszélgetőpartneremtől, hogy idén állítólag megcsappant a női futsal-válogatott MLSZ-általi támogatottsága. Persze máris tervben van, hogy ezen változtassanak, ám Nikoletta nem erre „gyúr”: ő nagypályás magyar női válogatott focista szeretne lenni! Ez persze feltételezi, hogy a futsalból majd mégiscsak eligazol idővel egy nagypályás pesti csapathoz, ahol közelebb van a tűzhöz. Aki pedig még mindig azon agyal, hogy vajon mennyit kereshet Nikoletta, annak eláruljuk: nem „szállt el” eddigi eredményeitől, erre bizonyíték, hogy napbarnította bőre nem egy tengerparti nyaralásnak köszönhető, beszélgetésünk előtt tért haza egy nyári munkatáborból, a munka tehát sem a pályán, sem a pályán kívül nem áll távol tőle.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!