Bihar hírei

2017.05.21. 09:44

Országos dobogón az Infinity!

Május 13-án zajlott Besztercében a kilencedik alkalommal megszervezett Cupa Școlilor la Street Dance nevet viselő verseny, mely az iskolák közötti országos utcai táncok bajnokságát takarja.

Május 13-án zajlott Besztercében a kilencedik alkalommal megszervezett Cupa Școlilor la Street Dance nevet viselő verseny, mely az iskolák közötti országos utcai táncok bajnokságát takarja.

A táncversenyre két szekcióban lehetett jelentkezni, szóló és csapat szekcióban, melyeken belül különválasztották a gimnáziumi és a líceumos osztályokat.

Az ,,Arany János’’ Elméleti Líceumot, Nagyszalontát, de egész Bihar megyét is a Kiri Evelin és Kiri Norbert által vezetett Infinity Dance Egyesület legnagyobb csapata, az Infinity képviselte, akik a líceumos diákok között szálltak versenybe, ahol a maximum létszáma a táncosoknak kilenc fő lehetett.

A versenyt hat szakavatott zsűri pontozta szigorú szabályok szerint. Ez alapján minden koreográfia legalább három utcai táncstílust kellett tartalmazzon, és járt pont a következőkért: színpadi jelenlét és öltözet, koreográfia, előadásmód, szinkron, a színpad kihasználása, egyediség és muzikalitás. Az Infinity kategóriájában összesen 18 csapat versenyzett azért, hogy az ő iskolája mondhassa el magáról, hogy az ország legjobb táncosai járnak oda.

A megmérettetés két fordulós volt, hiszen a legjobb öt csapatnak újra elő kellett adnia a táncot, hogy még jobban meggyőzzék a zsűrit, hogy valóban ott van a helyük a legjobbak között. Az Infinity sikerrel vette az akadályt, s az első forduló után ismét bizonyíthatott a bíráknak. A verseny végén az öröm sem maradt el, hiszen a csapat a dobogó harmadik fokára állhatott, amely nem kis teljesítmény egy országos megmérettetésen, így egy különleges dicsőséggel gazdagították nem csupán az ,,Arany János’’ Elméleti Líceumot, Nagyszalontát, de egész Bihar megyét is. Köszönjük szépen a táncosok kitartó munkáját, hiszen időt és energiát nem kímélve folyamatosan azon dolgoznak, hogy öregbítsék szülőhelyük hírnevét a tánc műfaján belül, és kívánunk nekik hasonlóan szép sikereket a jövőben is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!