Bihar hírei

2017.04.14. 19:53

Hangulatos tavaszköszöntő bál volt Ottományban

Szombat estére várták mindazokat, akik részt kívántak venni Ottományban a tavaszi bálon. Szerencsére a szervezők félelme nem igazolódott be, mivel estére teljesen megtelt a kultúrotthon a szórakozni vágyókkal.

Szombat estére várták mindazokat, akik részt kívántak venni Ottományban a tavaszi bálon. Szerencsére a szervezők félelme nem igazolódott be, mivel estére teljesen megtelt a kultúrotthon a szórakozni vágyókkal.

A színpadot elsőként szalacsi ifjak vehették birtokukba, akik először a Döbrögi úr történetét adták elő, kissé átdolgozva azt, felfrissítve. Utána két rövidebb jelenettel a halhatatlannak számító tanár-diák kapcsolatot vázolták fel, mindezt humorosan csomagolva. A ifjakat egy érettebb korcsoport váltotta, de még mielőtt az ottományi Nefelejcs férfikórus előadta volna az alkalomra szánt műsorát, vezetőjük, Belényesi Gizella nyugdíjas tanítónő ösztökélte a közönséget éneklésre. Azt állította, hogy a férfikórus addig nem fog zengeni, ameddig az asztalnál ülők nem énekelnek egy kisebb dalt, ezzel mintegy biztatva a kórus tagjait. Segítségül egy jól ismert dalt kezdett meg a színpadon, amihez pár pillanat múlva már be is kapcsolódott a közönség, majd a színpadon levő kórus is. A dalokat később előadások követték, kisebb-nagyobb megszakításokkal, ugyanis az előadások között szolgálták fel a vacsorát, amihez annak rendje és módja szerint kis itóka is tartozott.

Szórakozás, szórakoztatás

A helyi amatőr színjátszó kör tagjainak népszerűségét jellemzi, hogy jópáran kizárólag csak azért váltottak jegyet a bálra, hogy a faluban már népszerű előadókat megnézhessék és szórakozzanak rajtuk, ahogyan belebújnak más, legtöbb esetben egy-egy humoros figura bőrébe. Azonban ez csak az egyik ok lehet, ugyanis a közösségben való szórakozásnak és a szórakoztatásnak ez a ma is élő formája továbbra is töretlenül népszerű. De még mielőtt elkezdődött volna a szigorú értelemben vett hajnalig tartó mulatozás, a színpadon Kiss Edit, a helyi RMDSZ elnöke köszönte meg mindazoknak az embereknek az áldozatos munkáját, akik azon dolgoztak, hogy ételek, italok és műsorok is lehessenek a kis falu kultúrotthonában.

Szűcs György

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!