Bihar hírei

2017.03.15. 11:38

RMDSZ-tisztújítást tartottak Margittán

Első nekifutásra, a vártnál nagyobb résztvevő miatt, nem sikerült megejteni Margittán a helyi tisztújítást. Március 13-án már eleve egy nagy befogadóképességű rendezvényteremben került sor a beszámoló és tisztújító közgyűlésre.

Első nekifutásra, a vártnál nagyobb résztvevő miatt, nem sikerült megejteni Margittán a helyi tisztújítást. Március 13-án már eleve egy nagy befogadóképességű rendezvényteremben került sor a beszámoló és tisztújító közgyűlésre.

Jó volt a döntés, mivel 177 RMDSZ-tagot regisztráltak a szavazatszámlálók. A gyűlésvezető elnökség tagjai Borsi Lóránt küldöttgyűlési megyei biztos, Árkosi Antal helyi elnök, Almási István, Bradács Alíz és Pocsaly Zoltán polgármester voltak. Az elnöki- és a bizottságok beszámolóját a tagok egyhangúlag elfogadták. Úgy nézett ki, gyors gyűlés lesz, hiszen az előjelek szerint egyedül a volt elnök lett volna az új jelölt. Azonban nem így történt, mivel meglepetésszerűen megjelent egy új elnöki aspiráns Almási István helyi tanácsos személyében. Egy tag jelölte és ő elfogadta a jelölést. Nem érkezett készületlenül, mivel magával hozta szavazóit is, mely a teremben lévő két csoport elkülönüléséből szemmel látható volt. Ez megmagyarázta a szokottnál nagyobb létszámot is. A szavazatszámláló bizottság tette a dolgát, elkészítették a szavazócédulákat és a tagok az odakészített szavazófülkékben jelölhették meg a nekik tetsző személyt. A titkos szavazás eredményeképpen a leadott 174 érvényes szavazatból 111-en Árkosi Antalra, 63-an pedig Almási Istvánra szavaztak. A számok tükrében elmondható, hogy a szavazók majdnem 2/3-a elégedett volt az elnök eddigi munkájával és újabb két év bizalmat adott neki. Tulajdonképpen valamilyen szinten mindenki elégedett volt, hiszen a beszámolót elfogadták és nem fogalmaztak meg kifogásokat. Az elnök újraválasztása után ugyancsak titkos szavazással választották meg a 21 tagú választmányt és a bizottsági – ellenőrző, etikai – tagokat, majd azt a 70 küldöttet, akik majd a körzeti elnököt és választmányt fogják megválasztani. A jelöléseknél érezhető volt, hogy két tábor van, de a jó szervezésnek és ülésvezetésnek köszönhetően minden simán, az előírásoknak megfelelően ment. Tulajdonképpen mindenki elégedett volt, mivel érvényesíthette voksát, melyet követően a többség győzött.

A többség elégedett

A régi-új elnök kérdésünkre elmondta: tulajdonképpen örült annak, hogy volt kihívója, mert így megláthatta azt, hogy a döntő többség elégedett a munkájával. Neki is meglepetés volt a kihívó, mivel választmányi gyűléseken megkérdezte, lesz-e pályázó a tisztségre, de senki nem jelentkezett. Ha lett volna jelentkező, meg tudták volna beszélni a választmány keretében a dolgot és konszenzusra juthattak volna. „A jelölt azonban valószínűleg a meglepetés erejét próbálta saját javára fordítani, amit nem tartok a legegyenesebb dolognak” – mondta az elnök. Hangsúlyozta továbbá, hogy ebben a mandátumban arra fog törekedni, hogy elnyerje azok bizalmát is, akik most nem rá szavaztak. Munkáját ezután is maradéktalanul el fogja végezni és szívesen veszi minden magyartól akár a jóindulatú bírálatot is. Ez segít abban, hogy az esetleges hibákon javíthasson.

Szőke Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!