Bihar hírei

2016.12.20. 11:30

"A legfontosabb, hogy táncoljunk"

Szombaton Érkörtvélyesen, vasárnap Érmihályfalván tartotta meg már hagyományos karácsonyi gálaműsorát a Silver Wings Egyesület. A jó hangulat a Mikulást is odacsalogatta.

Szombaton Érkörtvélyesen, vasárnap Érmihályfalván tartotta meg már hagyományos karácsonyi gálaműsorát a Silver Wings Egyesület. A jó hangulat a Mikulást is odacsalogatta.

Negyedik alkalommal tartotta meg az elmúlt hét végén az érkörtvélyesi és érmihályfalvi táncos gyerekeket "foglalkoztató" Silver Wings Egyesület karácsonyi gálaműsorát, ennek megfelelően e két település kultúrházába várták a szülőket, támogatókat szombaton, illetve vasárnap este. Ahogyan Máté Zsolt egyesületvezető, táncoktató is mondta bevezetőjében, elsődleges cél egyrészt megmutatni a szőlőknek, mit is tudnak csemetéik, miért gyakorolnak annyit egész évben, illetve mivel öregbítik szőlőhelyeik nevét különböző bel- és külföldi versenyeken, másrészt így év végén "valami mással" is színpadra állni. Mindezekben a közös, hogy a gyerekek, fiatalok nem csak szórakoztatnak, de maguk is szórakoznak, hiszen, ahogy egy kislány megfogalmazta egy kevésbé sikeres versenyük után: a legfontosabb, hogy táncoljanak. Felléptek a Fly Away, Silver Wings, Ovi Dance (Érkörtvélyes), továbbá a Forever Dance, Show Dance és Small Steps (Érmihályfalva) tánccsoportok, a mintegy 70 táncos pedig a 3 - 18 éves korosztályt fogta át.

Más stílusban

Egy koreográfia meg is fogalmazta: egyik cél a gyerekeket "kirobbantani" a számítógépek "fogságából". Vendégeket is köszönthettek: Nagyváradról Ioana és Szilárd társasági táncokat adott elő, míg a Magyarország egyik legjobb freestyle-táncosának tartott Fazekas Róbert (Pizsy) megmutatta, milyen az, mikor az izmok azt a benyomást keltik, hogy önálló életre kelnek a ritmusra. A műsor második része a már említett "másról" szólt, ebben megtapasztalhattuk, hogy a "silverwingsesek" otthonosan mozognak - ha akarnak - a keringő, vagy akár a lakodalmas pop világában is. A programok közben Máté Zsolt köszönetet mondott elsősorban a szülőknek, aztán a támogatóknak és nem utolsó sorban a két önkormányzatnak támogatásukért. A kicsit hosszabbra nyúlt érmihályfalvi műsor közben Karsai Attila alpolgármester is színpadra lépett, de ő nem táncolt, hanem egyrészt tolmácsolta a magáé mellett Nyakó József polgármester üdvözletét, további támogatást ígérve.

Díjazottak

Ugyancsak a vasárnapi program keretében - és a gálák sorában először - díjakat is átadott Máté Zsolt, ahogyan fogalmazott: nem biztos, hogy a csoportok legjobb táncosainak, de mindenképp az önmagukhoz mért legnagyobb fejlődést felmutatóknak, akik munkájukkal másoknak is példát adnak. Ők: Kis Csenge (Érkörtvélyes), Gyenge Viktória, Igna Ana Laura, Orosz Nikoletta (Érmihályfalva). A mintegy másfél órás program végén pedig, nem meglepő módon, egyszer csak a Mikulás perdült színpadra, hogy egy "hip-hopposított" karácsonyi dalra maga is táncra perdüljön, a már említett 70, immár piros sapkás Silver Wings-táncos társaságában.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!