Bihar hírei

2016.11.22. 12:12

The Game táncverseny Nagyszalontán

Az elmúlt hétvége a hip-hop tánc szerelmeseinek kedvezett városunkban, hiszen az Infinity Dance Egyesület szervezésében második alkalommal került megrendezésre a The Game hip-hop táncverseny.

Az elmúlt hétvége a hip-hop tánc szerelmeseinek kedvezett városunkban, hiszen az Infinity Dance Egyesület szervezésében második alkalommal került megrendezésre a The Game hip-hop táncverseny.

Az egyesület vezetői, Kiri Evelin és Kiri Norbert fejében tavaly született meg a gondolat miszerint szeretnék a hip-hop tánc területén is reflektorfénybe állítani Nagyszalontát. A 2015-ös sikeres rendezvény után idén nem is volt kérdés, hogy újra megszervezésre kerül-e a verseny.

A 2016-os The Game táncversenyre több mint 230 táncos nevezett, többek között Nagyváradról, Margittáról, Marosvásárhelyről, Szatmárnémetiből, de Székelyföldről érkezett táncospárral is találkozhattunk. A versenyzőkön kívül természetesen bemutatkozott az Infinity Dance Egyesület három csapata, a Spirit, a Famous és az Infinity is, valamint egy különleges meghívott csapat a Dadi+ is színpadra állt, akiknek tagjai mind 40 év fölötti hölgyek, akik szívvel-lélekkel dolgoznak a csapatukkal. Így összesen közel 300 táncos mutatta meg tehetségét a szombati versenyen.

A versenyzőket most is szakavatott zsűri figyelte és pontozta: Réz Adrienn Magyarországról, a Hip-Hop International Elit bírája, aki évek óta a Las Vegas-i világversenyek zsűripaneljának tagja, a magyarországi, de vietnámi felmenőkkel rendelkező Európa-bajnok Le Thanh Huy, a Red One csapat táncosa, akit láthattunk már a Hungary’s Got Talent színpadán is, valamint egy valóságos hip-hop legenda, az Amerikai Egyesült Államokból Byron Cox.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Bíró Rozália szenátor, illetve Török László polgármester, akiknek kedves, biztató szavai után elkezdődött a megmérettetés. Elsőként a szóló, illetve duó produkcióké volt a főszerep, majd a csapatok és formációk számára folytatódott a verseny egy rövid szünet után. A zsűri jobbnál jobb produkciókat láthatott a színpadon, viszont nem csupán az ő akaratuk, de a nézőké is teljesülhetett, hiszen folyamatosan lehetett szavazni a kedvenc produkcióra, amely a Közönségdíjjal gazdagodott ezáltal. Amíg a zsűri félrevonult, az eredményhírdetés előtt értékes tombolanyeremények találtak gazdára azok között akik leadták voksukat a kedvencükre, így lehettet nyerni füzeteket, kesztyűket, gyertyákat, vagy éppen The Game-es tolltartókat és sapkákat.

A hangulat a tetőfokára hágott amikor a díjkiosztó előtt a három remek táncos zsűritag egy rövid bemutatóval ajándékozta meg a táncosokat és a közönséget. A versenyen a következő eredmények születtek:

Szóló kategória - gyerek korosztály: I. Cosma Camelia, II. Șușman Denisa, III. Lazar Daniela, - fiatal korosztály: I. Szentyobbi Vivien, II. Bochiș Alexandra, III. Babău Iulia, - felnőtt korosztály: I. Major Vivien, II. Matei Răzvan, III. Rogojan Anita.

Duó kategória - gyerek korosztály: I. Cosma Camelia – Szavo Alexandra, II. Fetea Romina – Hadade Diana, III. Herbil Sara – Ciupe Andra, - fiatal korosztály: I. Păluț Bianca – Meșter Oana, II. Bobșe Andrei – Bistran Sebastian, III. Vâlceanu Iulia – Dudaș Adela, - felnőtt korosztály: I. Crăciun Cristina – Matei Răzvan, II. Kajtar Beatrix – Major Vivien, III. Kajtar Adam – Fozekas Gergo.

Csoport kategória - gyerek korosztály: I. Switch Wannabe, II. Crazy Pitbulls, III. Flashlight Crew, - fiatal korosztály: I. Switch Girlz, II. Switch Varsity, III. Black & White Squad.

Formáció kategória: - gyerek korosztály: I. Clevers, II. Cool Kids Crew, III. Street Beat, - fiatal korosztály – I. Mini Unique, II. Unique Desire, III. The Wings of Rebel Beat, - felnőtt korosztály: I. B-Real, II. The Class Crew.

A helyezéseken kívül a zsűri a különdíjak odaítéléséről is gondoskodott, így a következő eredmények születtek: a legjobb lány táncos (14 év alatt): Fetea Romina, a legjobb fiú táncos (14 áv alatt): Ardelean Andrei, a legjobb női táncos (14 év felett): Crăciun Cristina, a legjobb férfi táncos (14 év felett): Matei Răzvan. A legjobb design-ért járó díjat a B-Real vihette haza, a közönség kedvence a Switch Girlz lett, a legjobb koreográfusnak járó elismerést pedig a nagyváradi Veszi Renáta érdemelte ki.

A szervezők szeretnék megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjanak a verseny főtámogatóinak, a Nagyszalontai Polgármesteri Hivatalnak illetve a Megyei Tanácsnak, valamint az egyéb szponzoroknak: Nagyszalontai Malom, Discont Center, Trial Comprest, ARNO Market, Kerubina Art, Amulet Aqua, Mixt Orient, Kézműves Cukrászda, Kék Macsek, Tridius, London Pub, Toldi, Vardanick, Gravo Stile, Tumik Textil, Matyi Taxi, Imre Mihály foto-video, Szél Zoltán foto-video, Szijjártó Szilárd önkormányzati képviselő, Gyulai Sándor és párja, Tóth család, Kádár család, Zsorda család, valamint a médiatámogatóknak: Szalontai Napló, Bihari Napló, Erdon hírportál.

A verseny hangulata magával ragadta még azokat is akik nem feltétlen a hip-hop stílus szerelmesei. Ki ne szeretné azt a percet amikor mindenki arcán csak a mosoly látszik, azt hogy van egy nap amikor kiszakadhat a mindennapokból és csillogó szemű táncoló gyermekeket és fiatalokat láthat… Az Infinity Dance Egyesület ismét bebizonyította, hogy egy táncverseny is tud otthonos, barátságos légkörben lezajlani, úgy, hogy a szervezők a szívüket-lelküket kiteszik a táncos közösségért. Gratulálunk nekik és sok sikert kívánunk a továbbiakban is mindenhez! S hogy lesz-e harmadjára is The Game? Nem is kérdéses… 2017 novemberében ismét özönleni fognak a táncosok Nagyszalontára szerte az országból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!