Bihar hírei

2016.09.12. 14:11

Óvodaépítéssel vágnak az új tanévnek Diószegen

Diószegen megkezdődött egy új, négy tantermes óvoda építése, a nemrég átadott iskolaépület mellett. Egy tanulást ösztönző helyi programot is elindítottak a tanévnyitón.

Diószegen megkezdődött egy új, négy tantermes óvoda építése, a nemrég átadott iskolaépület mellett. Egy tanulást ösztönző helyi programot is elindítottak a tanévnyitón.

A technika ördöge meg akarta akadályozni, hogy a diószegi iskolások elkezdjék a tanévet: a mikrofon a megnyitó beszédek alatt többször elhallgatott, mosolyt csalva az arcokra. Az elkerülhetetlen azonban bekövetkezett... Pataki Árpád igazgató üdvözölte a gyerekeket illetve az újonnan érkezett pedagógusokat, bemutatta név szerint a osztályfőnököket, az osztályokat, majd rátért a szervezési kérdésekre, például az iskolabusz órarendje. Megtudtuk, hogy 860 diák kezdi el az új tanévet. Az igazgató beszédében kérte, hogy a szülők is tartsák be az iskolával kötött "íratlan szerződést", mely szerint a szülők felelőssége gondoskodni arról, hogy minden gyerek eljusson nap mint nap az iskolába. Mados Attila polgármester beszédét újból egy jó hírrel kezdte: elindult a Kis utcán egy újabb fejlesztés, elkezdődött egy új, 4 tantermes óvoda építése, a nemrég átadott 4 tantermes iskola szomszédságában.

A jobb eredményekért

A polgármester ismertette ugyanakkor azt a tervet is, amelyet az iskolával együtt fognak megvalósítani: 2020-ra minden diószegi gyerek modern osztályokban tanuljon. Hangsúlyozta, hogy mindenki saját maga boldogulásáért tanul, ez kell legyen az első számú motiváció, de meghirdetett egy, a tanulást és a jobb eredményeket ösztönző programot, amely arról szól, hogy a 2016-2017 tanévben minden osztályból az első 3 tanuló egy kiránduláson vehet részt az önkormányzat és az iskola támogatásának köszönhetően. A megnyitó végén a rendőrség képviselője hívta fel a gyerekek, szülők és a pedagógusok figyelmét azokra a veszélyekre, amelyek a gyerekeket fenyegetik és elővigyázatosságra intett mindenkit. Ezek után gyerekekkel és szülőkkel teltek meg Diószeg utcái, ugyanis  elindultak az osztályok a jelenleg községszerte működő 10 iskolaépületbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!