Bihar hírei

2016.09.16. 17:32

Csatornázás a tömbházaknál

Pénteken reggel megkezdődött a csatornázási munka az érmihályfalvi főtéri tömbházaknál. A nyugati oldallal kezdték, lépcsőházanként lesz fogadó akna.

Pénteken reggel megkezdődött a csatornázási munka az érmihályfalvi főtéri tömbházaknál. A nyugati oldallal kezdték, lépcsőházanként lesz fogadó akna.

A munkával kapcsolatban Nyakó József polgármester elmondta: igyekszenek a legrövidebb időn belül a lehető legtöbb fogyasztót csatlakoztatni a rendszerre, hogy a derítőállomás jobb feltételek mellett működhessen (az egyéb előnyökről nem beszélve). A munka a Széchenyi tér nyugati oldalán lévő tömbházaknál kezdődött meg, a Márton Áron utcai bejáratnál és a Móka patak másik partjára is áthúzódik, a Kálvin János utca felé. A lépcsőházak közelében lesznek úgynevezett fogadó aknák, melyekbe a lakások tulajdonosai kell beveze(tte)ssék a lépcsőházakból a vezetékeket (éppen úgy, ahogyan a magánházaknál történik). A rendszer a hálózathoz a Márton Áron utcán csatlakozik.

Önerőből

Mikor végeztek ezen az oldalon, következik a keleti oldal, ugyancsak a Móka mindkét partján, ugyanazzal a kivitelezési móddal, a rendszert a régi piaccal szemben csatlakoztatják majd a hálózathoz a Bethlen Gábor utcában, ahol ugyancsak most zajlik a csatornázás. A polgármester hangsúlyozta: a tömbházaknál történő munkát önerőből, az elöljáróság alkalmazottaival végzik, ehhez csak a felhasználandó anyagot kell megvásárolni.

Rencz Csab

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!