Bihar hírei

2016.08.30. 10:45

Mesés hittantábor Bélfenyéren

Augusztus 22-27. közt zajlott a 4-16 évesek tábora, melyet a bélfenyéri római katolikus plébánia és a bélfenyéri Kolping Család Egyesület szervez meg évente a püspökség támogatásával.

Augusztus 22-27. közt zajlott a 4-16 évesek tábora, melyet a bélfenyéri római katolikus plébánia és a bélfenyéri Kolping Család Egyesület szervez meg évente a püspökség támogatásával.

A táborba idén Arad, Hunyad és Bihar megyéből érkeztek gyermekek, nevelőikkel, lelki vezetőkkel. A gyermekek két napot Nagyszalontán töltöttek, amikor is a programokon a nagyszalontai Szent Ferenc Alapítvány 70 bentlakó kisdiákja is részt vett, így ezeken a napokon a tábor gyereklétszáma 120-ra rúgott. Nemeshegyi Péter Ermi furulyája című meseregény és a mesék világa itatta át hat napon keresztül a programokat, előadásokat. A meseregényben minden a tetejére fordul, ezt tükrözik a nevek is: Imre- Ermi, a kígyó- Ógyik stb., ahogyan sajnos a mindennapjainkban is sok dolog a feje tetejére állt. Ezt a rendetlenséget szerették volna a szervezők a gyerekekkel együtt lapátra tenni és helyét renddel megtölteni. Mi segíthetne ebben többet, mint egy jó napi program: pihenés, életmód, imádság, harmónia, munka.

Első nap a reggeli torna és ima után a csapatok beosztására került sor. A három csapat vidáman kutatott a mesék tárában, hogy csapatnevet válasszon, majd csapatzászlót készítsen. Volt Vuk csapat, mely a leleményességet tartotta fontosnak, Micimackó – ők a barátságra fektették a hangsúlyt és volt egy Garfield-csapat, akik épp azért választották csapatnévnek a közismert lusta macska meséjét, mert semmiképp nem szeretnék az ő szokásait követni. A hét során a gyerekeket több előadó, atya buzdította, okította és próbálta a Jó Isten felé vezető helyes útra terelgetni.

Interaktív prédikációk

A tartalmas előadások mellett helye volt a mókázásnak, táncnak, strandolásnak, sportnak is. Jelmezes koncert, mesejelenetek előadása, bábozás, labdarúgás, csapatépítő-, logikai játékok, kincskeresés, természetjárás váltották egymást naponta. A reggeli és esti imák mellett a gyermekek napi szentmisén vettek részt, melyet énekpróbák előztek meg. Az interaktív prédikációk pedig végig éberen tartották a gyerekek figyelmét. Szombaton délután indultak haza a kis óriások a táborban kapott üzenettel: ’’Mert aki szeret, az örökké él’’ – Ermi furulyája című mese utolsó mondata, illetve a Bibliában, Szent Pál levelében olvassuk: A szeretet nem szűnik meg soha!

A szervezők ez úton is köszönik a Nagyváradi Püspökség, Exc. Böcskei László megyés püspök, és a Mallersdorfi Ferences Nővérek támogatását. Kiss Márton bélfenyéri plébános, szervező elmondta, ha a Jó Atya is úgy akarja, jövőre is lesz Bélfenyéren hittantábor.

Petran-Balázs Natália

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!