Bihar hírei

2016.07.04. 12:23

Jubileumi alkotótábor Érmihályfalván

Vasárnap este a résztvevők hagyományos közös vacsorájával kezdődött meg Érmihályfalván a jubileumi, tizedik Nemzetközi Értékteremtő Alkotótábor. Vasárnap kiállítással zárul a táborozás.

Vasárnap este a résztvevők hagyományos közös vacsorájával kezdődött meg Érmihályfalván a jubileumi, tizedik Nemzetközi Értékteremtő Alkotótábor. Vasárnap kiállítással zárul a táborozás.

A tizedik Nemzetközi Értékteremtő Alkotótábor "főhadiszállása", a korábbi évekhez hasonlóan, a helyi Regina panzió. Ennek ebédlőjében köszöntötte vasárnap este az addigra megérkezett alkotókat a szokásos, tábornyitó közös vacsora alkalmából Gheri Judit könyvtáros, a tábor főszervezője és kolléganője, Borbély-Simon Andrea. (A meghívottak között ott volt Szalai Ilona korábbi főszervező is, aki időközben nyugdíjba vonult.) Gheri Judittól megtudtuk, hogy összességében 25 alkotó (festők, grafikusok, fotósok, csontfaragó) jelenlétére számít, akik a helyiek mellett a környékről, Nagyváradról, továbbá Szlovákiából, Magyar- és Lengyelországból, érkeztek / érkeznek, és nagyrészt visszatérő vendégek.

Téma: a város

Az alkotókat köszöntötte Nyakó József polgármester is, aki örömmel állapította meg, hogy már a vacsorára készülve is "jó úton haladt az alkotói kedv kialakulása", illetve, hogy a tizedik alkalom bizonyíték a tábor hozzáértő szervezésére. A nemzetköziség emeli a tábor színvonalt, fejtette ki véleményét, hozzátéve: egyszerű tájat örököltünk eleinktől, ami számunkra kedves, másoknak érdekes, örökítsék meg, vigyék hírünket. A polgármester utóbbi szavaival utalt arra, hogy a hajdúnánási Patai István festőművész, a tábor állandó művészeti vezetője tavaly magát a várost jelölte meg idénre, mint az alkotások fő témáját. Patai István ezúttal is jó munkát kívánt mindenkinek, megjegyezve: ajtója minden kollégája előtt nyitva áll, akinek művészeti útbaigazításra van szüksége. A tábor idén is egy hétig tart, vasárnap, július 10-én egy még nem pontosított időpontban tartják meg a táborzáró kiállítását az ez idő alatt születő alkotásokból a helyi zsinagógában.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!