Bihar hírei

2016.07.17. 14:04

Érettségi eredmények Érmihályfalván

Huszonhat érmihályfalvi érettségizőnek sikerült a vizsgája első körben, valamennyien idén végezték el a tizenkét osztályt. Az óvás további egynek hozott szerencsét.

Huszonhat érmihályfalvi érettségizőnek sikerült a vizsgája első körben, valamennyien idén végezték el a tizenkét osztályt. Az óvás további egynek hozott szerencsét.

Az érmihályfalvi Mezőgazdasági Főgimnáziumban 72-en iratkoztak érettségire, közülük 49-en idén végezték el a tizenkét osztályt, 23-an korábbi években, de akkor sikertelenül vizsgáztak. Ketten nem jelentek meg a feliratkozottak közül (1 idén és 1 korábban végzett). Kizárás nem volt, 26 vizsgázónak sikerült átmenő jegyet szereznie, valamennyien az idén végzettek közül kerültek ki. Ha csak utóbbiakat vesszük alapul, a sikerességi arány 54,16%, ha a korábban végzetteket is bekalkuláljuk, akkor 37,14% (mindez jobb a tavalyi 34,02%-nál).

Az óvás lehetőségével 12 diák élt, egyvalaki 2 tárgyból szeretett volna nagyobb jegyet. A fellebbezések elbírálása után kiderült:

egy diáknak emeltek annyit a jegyén, hogy ő immár sikeres vizsgázónak mondhatja magát, a többiek készülhetnek az őszi pótérettségire.

Akik átmentek ugyan, de nagyobb jegye(ke)t szerettek volna, azok nem érték el céljukat, sőt: egy diáknak maradt az eddigi médiája, az összes többinek csökkent, tehát rosszul jöttek ki a próbálkozásból.

Az igazgatónő elégedett

Rengeteg előkészítőt tartottak (ingyenesen), ezeken senki nem jelent meg azok közül, akik az előző években buktak el az érettségin és most javítottak volna, ám mint az eredmény is mutatja, így nem lehetett, mondta el kérdésünkre Zeffer Tímea igazgatónő. Véleménye szerint, aki a tanévben is komolyan vette a tanulást és a félkészítők adta lehetőséggel is élt, annak sikerült a vizsgája. Az igazgatónő ez előző és az azt megelőző éveket is figyelembe véve meg van elégedve a vizsgázók idei eredményeivel. Az augusztus 16-án kezdődő pótérettségire július 18. és 22. között lehet feliratkozni.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!