Bihar hírei

2016.07.21. 14:21

Bibliahét Bogyoszlóban

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület nyári bibliahetes programja szolgáltatta a témát az Érbogyoszlóban idén is megrendezett alkalomnak.

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület nyári bibliahetes programja szolgáltatta a témát az Érbogyoszlóban idén is megrendezett alkalomnak.

A hét minden napján lelkes gyerek zsivajtól voltak hangosak a falu utcái délelőtt, amikor a templom felé vonultak, majd késő délután, mikor a foglalkozások végeztével hazafelé zarándokoltak. Napi 44-54 között változott a gyerekek száma. Orosz Márta helyi lelkésznő segítségére voltak az ifjúsági csoport tagjai is, kik a programok, játékok levezetésében voltak aktívak. A foglalkozásokat minden nap megszakították egy finom, meleg ebéd elfogyasztásával, amit a gyülekezet asszonyai a parókia udvarán, a szép zöld szőlőlugas alatt terített asztaloknál tálaltak fel a lelkes kis csapat számára.

Adományok

Köszönhető ez a szép hozzáállás a szülőknek, nagyszülőknek és minden lelkes adományozónak, hisz mintegy 1000 lej pénzbeli segítséget kaptak, ami lehetővé tette, hogy zöldségek és kalács mellett fagyi, dinnye, csokoládé, üdítő is kerülhetett desszertként az asztalra. Késő délután a nagyobbak még visszamentek a templomhoz és keresztény filmeket néztek, amit majd a lelkésznővel megbeszéltek, leszűrték a tanulságokat.

Tarpai Ildikó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!