Bihar hírei

2016.06.24. 13:19

Tanévzáró Érmihályfalván

A hagyománynak megfelelően az igazgatói különdíjak is gazdára találtak az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola pénteken tartott tanévzáró ünnepségén.

A hagyománynak megfelelően az igazgatói különdíjak is gazdára találtak az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola pénteken tartott tanévzáró ünnepségén.

Péntek reggel, még a kánikulai meleg megérkezte előtt, az iskolaudvar fáinak hűvösében tartották meg az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola tanévzáróját. Csengeri Csongor igazgató elsőként Drugacs Adina aligazgatónőnek adott szót, aki egyebek mellett elmondta: 134 diáknak gratulálhatnak 9-es és 10-es közötti médiához, majd kellemes vakációt kívánva úgy fogalmazott, hogy őszig csak találomra fognak találkozni a diákok és a tanárok. Utóbbi azonban nem mindenkire érvényes, derült ki az igazgatónak az elmúlt 9 hónapra vonatkozó visszatekintéséből. Csengeri Csongortól megtudtuk, hogy 248 óvodás és 1025 kisebb-nagyobb diák vágott neki a most záruló tanévnek, utóbbiakból 890 (86,8 %) sikeresen be is fejezte azt. Pótvizsgára maradtak 97-en, 19-en kénytelenek osztályt ismételni és újabb 19-en sajnos úgy döntöttek, hogy felhagynak az iskolába járással.

Színjelesek

Az igazgató aggasztónak nevezte, hogy 52 tanulónak kellett fegyelmezési okból levonni a magaviseleti jegyét, igaz, közülük "csak" 4-nek volt úgynevezett súlyos kihágása. Természetesen sikerekről is beszámolhatott: 3 tanuló - Boldog Donáta, Havasi Andrei és Szilágyi Panna - színjelessel zárta a tanévet. Az elmúlt évek kitűnő tanulmányi és magaviseleti eredményeiért ketten részesültek igazgatói különdíjban: Tonţ David és Varga József. A legjobb sportolókat is jutalmazták, ők a lányoknál Lăcătuş Cynthia (kézilabda) és Stancz Ádám (labdarúgás, atlétika). Az igazgató köszönetet mondott kollégáinak a munkájukért, közben köszöntötte az egykor már őt is tanító, most nyugdíjaskorhoz ért Dinuţa Gyöngyi tanárnőt, aki azért a következő tanévnyitóra visszavárnak.

Kedvező statisztika

"A gyerekek képviselik azt az értéket, amire a város jövőjét építeni lehet", fogalmazott Nyakó József polgármester, aki szerint az oktatás helyi körülményei még elmaradnak az elvárttól, de a városvezetés igyekszik a jobbításon. Az elöljáró néhány statisztikai adatot is beszédébe foglalt: 2015-ben pozitív népesedési adatot rögzítettek, miszerint 114 elhalálozással szemben 180 volt a születések száma, továbbá 1,8% a munkanélküliségi arány, ami szerinte azt jelenti, hogy "csak az nem dolgozik Érmihályfalván, aki nem is akar". A polgármester örvendetesnek nevezte, hogy már a diákok között is vannak, akik példaképek lehetnek társaik számára. Az ünnepség zárásaként az osztályfőnökök adták át a jutalmakat a jól teljesítő diákoknak.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!