Bihar hírei

2016.06.24. 13:43

Folytonosság Érsemjénben

Érsemjénben csütörtök délután alakult meg az új Helyi Tanács. Az ünnepi ülésen az eddigi alpolgármesternek szavaztak bizalmat.

Érsemjénben csütörtök délután alakult meg az új Helyi Tanács. Az ünnepi ülésen az eddigi alpolgármesternek szavaztak bizalmat.

A Fráter Lóránt Művelődési Központban tartották meg az érsemjéni Helyi Tanács megalakuló ünnepi ülését csütörtök délután, melyet Delorean Gyula alprefektus illetve Garbacz Erika jegyzőnő "vezényelt le".  Az ülésen Csorba Terézia rangidős, illetve Serebán Ferenc és Bányai Levente legfiatalabb tanácsosok elnököltek. A formaságokat követően a 13 tanácsos (10 RMDSZ-es, 2 EMNP-s, 1 PSD-s) letette az esküt, utánuk ugyanígy járt el - immár hetedjére - Balazsi József polgármester. Következett az alpolgármester megválasztása, de ez sem hozott meglepetést, hiszen immár negyedik ciklusára választották újra egyhangúan az egyedüli jelölt Timar Sorint.

Odaadással szolgálni

A négy szakbizottság tagjainak elosztása is gördülékenyen ment és nem is maradt más hátra, csak a zárszavak elhangzása. Balazsi József úgy fogalmazott, hogy bár a választási kampányban csatározások zajlanak, a továbbiakban nincs helye a sértődöttségnek, hanem odaadással kell szolgálni a közösséget. Hasonló hangnemben zárta le az ülést Delorean Gyula, aki szerint, a demokrácia elvének megfelelően, az elöljárók a többségnek kell megfeleljenek, ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy Semjénben (ahol hosszú évek óta nem járt) "hihetetlen tisztaság, fegyelem és rend" fogadta, így nem lehet véletlen, hogy a helyiek a folytonosságra szavaztak.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!