Bihar hírei

2016.05.26. 11:01

Bronzérmes lett az Érsport Hajdú Biharban

Első alkalommal vett részt és mindjárt dobogós helyen végzett a Szalacsi Érsport SC a Hajdú Bihar megyei férfi kézilabda bajnokságban. Bokor Szilárd edzőt kérdeztük tapasztalataikról.

Első alkalommal vett részt és mindjárt dobogós helyen végzett a Szalacsi Érsport SC a Hajdú Bihar megyei férfi kézilabda bajnokságban. Bokor Szilárd edzőt kérdeztük tapasztalataikról.

Tavaly kora ősszel adtuk hírül: mivel Bihar megyében ebben a szezonban már nem indult megyei férfi kézilabda bajnokság, az Érmellék több településének sportolóit a Szalacsi Érsport SC gyűjtötte egybe, beiratkozva a Hajdú Bihar megyei bajnokságba. Ennek küzdelmei az elmúlt héten értek véget, miután a 6 csapat ősszel és tavasszal egyaránt megmérkőzött egymással idegenben és hazai pályán. Az Érsport mérlege: 20 meccs, 8 győzelem, 12 vereség, 441-459-es gólarány, és a 16 összegyűjtött pont a harmadik hely megszerzéséhez volt elegendő. (Az élen Nádudvar végzett, második Hajdúnánás - e két csapat kimagaslott a mezőnyből, negyedik Püspökladány, ötödik Földes, hatodik Polgár.) Az utolsó meccsen, amit a hazai pályának számító érsemjéni sportcsarnokban vívtak Hajdúnánás ellen az elmúlt szombaton és aminek már nem volt jelentősége a helyezések szempontjából, bár kikaptak 26-25-re, nagyon jó volt a hangulat.

Büszkék az eredményre

Bokor Szilárd edző (és a csapat "lelke") az idényben szerzett tapasztalatait firtató kérdésünkre elmondta: nagyra becsüli a bajnokság megszervezésének megbízhatóságát, vagyis annak ellenére, hogy amatőrökről van szó, mindenki tartja magát a megbeszéltekhez. Ugyanakkor nem kis teher olyan játékoskeretet biztosítani, mely ősszel és tavasszal 10 héten át minden hét végén rendelkezésre áll. Az indulásnál elsősorban a játéklehetőség volt a fontos és arra számítottak, hogy lesznek jobb és gyengébb ellenfeleik is. Ez bizonyosodott be mostanra, az edző szerint a tabella alakulása mindent elárul az infrastrukturális adottságokról is. Ami szervezést illeti, az Érsemjénben lebonyolított meccsek legalább olyan jó körülmények között zajlottak, mint idegenben (néhol szabadban, elázott betonpályán fogadták őket), a különbség a technikai képzettségben rejlik. Mindent összevetve nagyon büszkék az elért eredményekre, összegzett Bokor Szilárd, hozzátéve: folytatni szeretnék a következő idényben is, ehhez a jogi és anyagi háttér megvan, a játékosokon múlik, hogy nyár végén újra pattog-e a kézilabda az Érsport térfelén.

 Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!