Bihar hírei

2016.04.30. 13:43

Szalonikiben járt az iskola küldöttsége

Öt napot töltött Görögországban az érmihályfalvi Mezőgazdasági Főgimnázium küldöttsége, erre az Erasmus + program keretében nyílt lehetőségük.

Öt napot töltött Görögországban az érmihályfalvi Mezőgazdasági Főgimnázium küldöttsége, erre az Erasmus + program keretében nyílt lehetőségük.

November elején tartották meg a helyi szintű nyitókonferenciáját annak az Erasmus + programnak, melyben az érmihályfalvi Mezőgazdasági Főgimnázium horvát, görög, lengyel és francia iskolákkal működik együtt. A program címe: Hiszünk egy jobb Európában, és nemrégiben már a görögországi Szalonikiben járt a főgimnázium küldöttsége: dr.Dersidan Stefania aligazgatónő, Nagy Melinda, Bogdan Andrei tanárok, illetve Tonț Onismim, Iacob Cristian, Zih Blanka, Seres Attala diákok, és találkozhattak a lengyel és tahiti (Francia Polinézia) kollégáikkal is. Az öt napos látogatáson sok program, élmény várta a diákokat, tanárokat egyaránt. Az első nap az ismerkedésé volt, és akkor történt meg az iskolák bemutatása is. A második napon a diákok megnézhették, hogyan készül el egy radiátor újrahasznosított rézből, hogyan lehet megszűrni a vizet mindenki által hozzáférhető eszközök segítségével, és a lejárt szavatosságú élelmiszerekből miként lesz talajjavító műtrágya. Még ugyanaznap ellátogattak a városházára is, ahol fogadta őket a polgármester.

Kirándulás nevezetes helyekre

A harmadig napon Pella városában megnézték a múzeumot, Edessában a látványos vízesést, Verginában a görög királyok síremlékeit. A negyedik nap a szakmai tevékenységek ideje volt: a csoportokra osztott diákokat közös videoklipeket készítettek, megfogalmazták az Egyetemes Víz Nyilatkozatot, összehasonlították az országokon belüli vízminőségeket, árakat, fogyasztásokat, illetve egy útmutatót is megszerkesztettek a hulladékgazdálkodásra vonatkozóan. Az utolsó napon tettek egy körutat Szaloniki körül, este búcsúbulit tartottak, másnap pedig hazaindultak. Összegzésként elmondható, az érmihályfalvi iskola megfelelt a pályázat követelményeinek, teljesítették a feladatokat, bebizonyítva, hogy a többi ország tanintézményeinek egyenrangú partnerei.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!