Bihar hírei

2016.02.17. 13:34

Útlezárás tiltakozásképpen

Kedden reggel a papfalvi (Popeşti) polgármester lezáratta az utat a szénszállító teherautók előtt. A Nagyváradi Hőerőmű szénnel való ellátása nincs veszélyben az illetékesek szerint.

Kedden reggel a papfalvi (Popeşti) polgármester lezáratta az utat a szénszállító teherautók előtt. A Nagyváradi Hőerőmű szénnel való ellátása nincs veszélyben az illetékesek szerint.A Redolaj cég teherautói az almaszegi (Voivozi) szénbányából viszik a szenet a papfalvi állomásra, ahol bevagonírozás után a szénnek a Nagyváradi Hőerőműbe (CET) kellene eljutnia. Dorin Curtean, Papfalva polgármestere a Bihoreanul hetilapnak elismerte, hogy a polgármesteri hivatal tűzoltóautóját ő állíttatta keresztbe az úton, ezzel akarva tiltakozni az ellen, hogy a szénszállító teherautók egy csomó sarat hordanak fel az úttestre, ami ezáltal balesetveszélyessé vált, ráadásul a polgármester elmondása szerint a teherautókat túlságosan is megrakják, a súlyos teher miatt pedig repedések keletkeznek az út menti házakon. A polgármester kijelentette, hogy addig nem mozdulnak, amíg meg nem oldódik a probléma. Curtean szerint nem követ el törvénysértést az útlezárással, ugyanis nem egy közutat, hanem egy legelőn áthaladó községi utat záratott le, hozzátéve, hogy jelezte már a problémát a 191 számú megyei utat kezelő Bihar Megyei Tanácsnak is, de mindeddig nem kapott választ.

Nem kell aggódni…

Stănel Necula, a Nagyváradi Hőerőmű speciális megbízottja azzal nyugtatta a kedélyeket, hogy a hőerőmű szénellátása nem került veszélybe, ugyanis három különböző szénbeszállítóval van szerződése, ugyanakkor mintegy 30 ezer tonnányi tartaléka is van a CET-nek, emellett az idő is felmelegedett, ezért most az erőmű kevesebb szenet fogyaszt naponta. Mindazonáltal ha egy héten belül nem áll helyre a helyzet, akkor a szerződés értelmében a CET a Redolaj cég költségére más helyről is beszerezheti azt a szénmennyiséget, amelyre a céggel szerződött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!