Bihar hírei

2016.02.16. 14:02

Érmihályfalván is tiltakoznak

Az érmihályfalvi önkormányzat is tiltakozik az adóemelés ellen, a városban is aláírásgyűjtés kezdődik.

Az érmihályfalvi önkormányzat is tiltakozik az adóemelés ellen, a városban is aláírásgyűjtés kezdődik.

Ahogyan az önkormányzatok nagy része, úgy az érmihályfalvi sem emelt adókat a 2016-os évre sem. Mindezt a lakosság nem érzi, hiszen a törvényhozás által elfogadott 2015/227-es új adótörvény olyan módosításokat tartalmaz, melyek alkalmazása nyomán az ingatlanok után fizetendő adók nagymértékben növekedtek. A kormány előterjesztése a politikusok számára sem volt állítólag világos és átlátható, nem is beszélve a helyi közigazgatásban dolgozókról, azonban a gyakorlatba ültetéskor szembesültek a ténnyel.

Mindez olyan fényben tünteti fel az önkormányzatot, mintha újabb terheket rótt volna az adófizetőkre, miközben éppen ellenkezőleg, ahol lehetett, a törvény szabta minimális értékeket állapították meg, illetve maradtak az évek óta nem változtatott díjak. Más önkormányzatokhoz hasonlóan az érmihályfalvi is tiltakozik a kötelező érvényű adóemelés ellen, ezért, hogy annak nagyobb súlyt adjon, maga is aláírásgyűjtésbe kezd: az űrlapot a helyi RMDSZ-székházban lehet megtalálni (nyitva hétfőn 15 és 18, keddtől péntekig 9 és 13 óra között), de önkéntesek az utcákat is járni fogják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!