Bihar hírei

2015.12.16. 12:28

Két évtizede színpadon a TDC-táncosok

Az elmúlt szombaton ünnepelte 20. születésnapját a székelyhídi Tini Dance Center. A TDC Székelyhíd "márkájává vált" - hangzott el az ünnepségen.

Az elmúlt szombaton ünnepelte 20. születésnapját a székelyhídi Tini Dance Center. A TDC Székelyhíd "márkájává vált" - hangzott el az ünnepségen.

Ahogyan arról korábban bővebben megemlékeztük, 20 éve alakult meg a székelyhídi Tini Dence Center tánccsoport, mely ma már inkább a táncstúdió nevet használja. Ilyen kerek évfordulót illik megünnepelni: erre került sor az elmúlt szombaton, december 12-én a város sportcsarnokában, a bulira minden egykori és jelenlegi táncos meghívást kapott. A "TDC-családot", támogatóikat és barátaikat Oláh Katalin tanítónő, alapító-koreográfus köszöntötte, elmesélve a csoport történetét (erre kitértünk említett írásunkban). Már a kezdetektől támogatójuk volt Szabó Ödön képviselő, aki most sem érkezett üres kézzel és aki szerint az eltelt 20 év alatt a TDC Székelyhíd "márkájává vált", minőséget, profizmust, energiát és vidámságot jelent. Köszönet illette Boda Ferenc (Frenky) és Kővári Krisztián egykori táncosokat, Fekete Katalin kulturális előadót, és Ádám Ágnes tanítónőt, akik az eltelt évek alatt mindig a táncstúdió mellett voltak.

Jelenlegi csoportok

Béres Csaba polgármester várostörténeti pillanatnak nevezte az eseményt, melyen hosszú évek gyümölcse érett be, Oláh Katalin kitartását, tehetségét egy nagy csokor virággal köszönte meg, a TDC-táncosok pedig egy-egy névre szóló pólót vehettek át. A szülinapi partin természetesen nem maradhatott el a tánc, felléptek a TDC Táncstúdió jelenlegi csoportjai: a B-Like, a TDC, a Gumimacik, a Mini Monster Dance, a Turbó Dance, a Kölyök Dance, de volt táncruha bemutató, fotó- és mozgókép időutazás is. A finálé közepette a táncstúdió vezetője megköszönte a szülők bizalmát, a táncosok lelkesedését, azt az energiát, melyet minden próbán, fellépésen, közös kiránduláson és utazáson kap ettől a "nagy családtól".

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!