Bihar hírei

2015.12.26. 14:43

Ajándékműsor a karácsonyfa alatt

Gyerekek és felnőttek - összesen mintegy százan - egyaránt felléptek az érmihályfalvi kultúrházban tartott karácsonyi műsorban pénteken este.

Gyerekek és felnőttek - összesen mintegy százan - egyaránt felléptek az érmihályfalvi kultúrházban tartott karácsonyi műsorban pénteken este.

Ébredjen a szeretet címmel tartott az èrmihályfalvi Bartók Béla Művelődési Házhoz tartozó előadói csoportok egy része karácsonyi műsort pénteken este. A nézőtér minden széksorát megtöltő közönséget Borbély-Simon Csaba kultúrház-igazgató köszöntötte sorban konferálva fel a fellépőket. Elsőként a Csilinka Gyerekkórust alkotó gyerekek sorakoztak fel, hogy az ünnephez kapcsolódó lendületes, jókedvű dalokat énekeljenek.

Őket a Furfangos Furulyások követték, akik ugyancsak karácsonyi énekeket "fújtak". A Veres László Zsolt Városi Kórus az Örömódával nyitotta műsorát, majd karácsonyhoz kapcsolódó énekek következtek, záráskánt a furulyásokkal együtt adták elő a Csendes éjt. (Az eddig sorolt csoportok vezetője egyaránt Darabont Aliz zenetanárnő.)

Emlékfotók, videók

Az ünnepi műsor utolsó részében az Apró Lábak, Fürge Lábak és a Nyíló Akác néptánccsoportok közös műsorát láthattuk. A karácsonyi ünnepkör témáját feldolgozó koreográfiában nagy közönségsikert aratóan kapcsolták össze a mintegy 80 gyerek, fiatal és felnőtt szereplését Borbély-Simon Andrea és Csaba csoportvezetők. Adott pillanatban 15 - 20 videót készítő, magasba emelt kezet is megszámlálhattunk, miközben a vakuk is folyamatosan villogtak, hiszen mi is lehetne nagyobb karácsonyi ajándék a szülőknek, nagyszülőknek, mint az ügyesen szereplő gyerek, unoka?! A program zárásaként Nyakó József polgármester mondott köszönetet a csoportok felkészítőinek, a fellépőknek és ígéretet tett arra, hogy az önkormányzat a továbbiakban is igyekszik a műsorok színvonalához méltó támogatásban részesíteni a csoportokat. A műsor utolsó perceiben előadók és a közönség közösen énekelte a Mennyből az angyalt.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!