Bihar hírei

2015.10.25. 12:45

Régi medrébe terelik a Mókát

Takarítják az Érmihályfalvát átszelő Móka patak medrét, ám csak az alsó szakaszon. A többi rész tisztítását illetően eltérőek a lakossági érdekek.

Takarítják az Érmihályfalvát átszelő Móka patak medrét, ám csak az alsó szakaszon. A többi rész tisztítását illetően eltérőek a lakossági érdekek.

Lakossági panasz; remélhetőleg rövidesen üzembe helyezik a szennyvízhálózat ülepítőjét; egy terv szerint van esély rá, hogy magántőkéből feltöltik az egykori halastavat - e három érv miatt döntöttek úgy, hogy visszaterelik régi medrébe Érmihályfalván a várost átszelő Móka patakot alsó szakaszán, a Báthori István utca és az ülepítő között. Nyakó József polgármester elmondta: ehhez a Vízügyi Igazgatóságtól kaptak egy erőgépet, melynek az üzemanyagát kell biztosítsa az önkormányzat. Adódik a kérdés: takarítják-e a városközpontbeli részeket is, mely sok panaszra ad okot bűze miatt.

Vízgyűjtőt ásnak

A polgármester válasza: csak ott tudják takarítani, ahol az önkormányzat a tulajdonos (ez néhány kisebb szakaszt jelent), ugyanis a patakparton a kertek a mederig nyúlnak, tulajdonosaiknak telekkönyvi bizonylatuk van erről, és a tapasztalat az, hogy nem engedik be területükre az erőgépet. Előfordul, hogy bizonyos szakaszon maga a patak is szerepel a telekkönyvben. Ez akár lakosok közötti nézeteltéréshez is vezethet(ne), mivel leginkább nyaranta és főként a tömbházban élők kifogásolják a Móka állapotát, míg a meder mentén élők nem tartják fontosnak a takarítást... Nyakó József még hozzátette: a Móka felső folyásánál, ahol még tiszta, egy vízgyűjtőt is kialakítanak, amit nyaranta az utcák locsolásakor tudnak hasznosítani, kímélve az ivóvízhálózatot.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!