Bihar hírei

2015.10.15. 17:45

Érmihályfalvi küldöttség Tornalján

Érmihályfalva felvidéki testvérvárosában, Tornalján az elmúlt hét végén tartották a városnapot, melyen érmelléki küldöttség is részt vett. Karsai Attila alpolgármester szlovákul is mondott köszöntőt.

Érmihályfalva felvidéki testvérvárosában, Tornalján az elmúlt hét végén tartották a városnapot, melyen érmelléki küldöttség is részt vett. Karsai Attila alpolgármester szlovákul is mondott köszöntőt.

Tornaljai küldöttség rendszeresen részt vesz a Nyíló Akác Napokon, a viszonzás sem marad el: az elmúlt hét végén tartott Tornaljai Városnapon Karsai Attila alpolgármester, Borbély-Simon Csaba kultúrigazgató és Csűri József, az Egészségügyi-Szociális Központ igazgatója alkotta küldöttség képviselte Érmihályfalvát. Részt vettek az első és második világháborúk helyi áldozatainak emelt emlékműveknél tartott megemlékezésen és koszorúzáson, aztán a többi testvárváros képviselőivel egyetemben jelen voltak annak az útjelző táblának a félállításánál, mely Tornalja központjában mutatja: aki ezekbe a városokba indul, az merre vegye az irányt és milyen távolságot kell megtegyen, Érmihályfalva esetében ez 216 km.

Ünnepi ülés

A helyi képviselő-testület ünnepi ülést is tartott, ezen természetesen köszöntötték a testvérvárosok küldöttségeit, utóbbiak képviselői is szót kaptak. Ennek során Karsai Attila nagy tapsot kiváltva nem csak magyarul, de (fonetikusan leírt szövegből "puskázva") szlovákul is üdvözölte a vendéglátókat: Vázsená pányi primátorká! Vázsené mesztszké zasztupityelsztvo! Djákujem vámpeknye zsesztye má vipocsuli! (Tisztelt polgármester asszony! Tisztelt képviselő-testület! Köszönöm szépen, hogy meghallgattak!)

Találkozó a főkonzullal

Az említett ülést állófogadás követte, ahol küldöttségnek alkalma nyílt személyesen szóba elegyedni Szesztay Ádám kassai magyar főkonzullal. Ő említette meg, hogy a Tornaljával szoros kapcsolatot ápoló Putnokon tavaszonként magyar és szlovák résztvevőkkel termékbemutatókat szoktak szervezni, ezentúl szívesen látnák ezen Érmihályfalvát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!