Bihar hírei

2015.08.24. 11:32

Bélfenyéri falunapok

A bélfenyéri sportpálya volt a központi helyszíne a település falunapjának: itt focibajnokság, bográcsfőző verseny és persze mulatság várta nem csak a helybelieket.

A bélfenyéri sportpálya volt a központi helyszíne a település falunapjának: itt focibajnokság, bográcsfőző verseny és persze mulatság várta nem csak a helybelieket.

Szerencsésnek mondhatja magát a bélfenyéri falunap szervezője - az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) helyi szervezete -, hiszen a korábbi napok esős borús időjárásától eltérően vasárnap egész nap napsütéses, kellemes idő fogadta Bélfenyéren a szórakozni vágyókat. A falunapok egyik fontos eleme a bográcsfőző verseny, és természetesen a bélfenyériek is megmutatták szakácsművészetüket a délelőtt tíz órától kezdődő főzőversnyen. Miközben főttek a finom falatok, délben a helyi római katolikus templomban első áldozással egybekötött mise zajlott. Koradélután két órától kezdődött és délután öt óráig tartott a focibajnokság, amelyre a környékbeli települések csapatai neveztek be, délután három órától pedig a gyerekek lovagolhattak, emellett az ugrálóvárban, vagy a sportpályán játszadozva töltötték el az idejüket, ha nem éppen a vattacukor- vagy kürtőskalács árus közelében sertepertéltek. A nagyobbak a boxgépet ütögetve fitogtatták erejüket, és persze a sörsátor is igen vonzó része volt a rendezvény helyszínének mindaddig, amíg el nem kezdődtek a színpadi programok, mert akkor sokan a színpad elé vonultak, hogy lássák a produkciókat. Az este hat órakor kezdődő színpadi programok felvezetéseképpen Csomortányi István az EMNP Bihar megyei szervezetének elnöke köszöntötte a falunap résztvevőit, örvendetesnek nevezve azt, hogy évről évre egyre többen vannak jelen ezen a rendezvényen. Ezt követően a bélfenyéri Csillag néptánccsoport lépett fel a helyiek legnagyobb örömére, majd bemutatták a falu tortáját, amit meg is lehetett kóstolni. A következő fellépő a szintén helyi Rezgő néptánccsoport vol, majd a bihari TDC. B. Like tánccsoport fellépése következett. Az ezt követő esti szabadtéri mulatságon a Kiss Music Band szolgáltatta a talpalávalót. Az idei bélfenyéri falunapot tüzijáték zárta.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!