Bihar hírei

2015.06.10. 11:44

Defibrillátor az orvosi ügyeletnek

A napokban egy korszerű újraélesztő készülékkel gazdagodott a tavaly nyár óta (újra) működő érmihályfalvi állandó orvosi ügyelet.

A napokban egy korszerű újraélesztő készülékkel gazdagodott a tavaly nyár óta (újra) működő érmihályfalvi állandó orvosi ügyelet.

Egy éves előkészítést követően tavaly nyáron nyitotta meg ajtaját az Egészségügyi Központ épületében az állandó orvosi ügyelet Érmihályfalván. Már akkor elhangzott: az önkormányzat igyekszik a maga részéről minden működési feltételt biztosítani. Ennek érdekében a képviselő-testület néhány hónapja pénz szavazott meg arra, hogy vásároljanak egy korszerű újraélesztő készüléket (defibrillátort). Az előterjesztés indoklásában - amit egyébként a tanácsosok egyhangúan el is fogadtak annak idején - Karsai Attila alpolgármester kifejtette: tőlünk nyugatabbra fekvő országokban manapság már egy komolyabb bevásárlóközpont bejáratánál is van ilyen készülék, tehát nem túlzás, hogy egy orvosi ügyeleten is legyen. Az orvosok javaslata alapján dr.Turucz Mária, az ügyelet vezető orvosa választotta ki és vette át a készüléket (Reanibex 200), mely az önkormányzat tulajdona és az ügyelet használatába adták.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!