Bihar hírei

2015.05.11. 11:40

Elsősegélynyújtó kurzus az önkénteseknek

Vasárnap a révi helyi önkéntesek elsősegélynyújtó kurzuson vettek részt. A trénerek a nagyváradi UPU-SMURD orvosai voltak.

Vasárnap a révi helyi önkéntesek elsősegélynyújtó kurzuson vettek részt. A trénerek a nagyváradi UPU-SMURD orvosai voltak.

Mint a megye többi városában, községében úgy Réven is működik egy 16 tagú sürgősségi önkéntes alakulat, akik riasztás esetén természeti katasztrófák, tűzesetek, robbanások stb. esetében a profi alakulatok megérkezéséig segitenek a bajbajutottakon.

Számos statisztika jelzi, hogy hazánkban az összlakosságot tekintve mennyire kevés kompetens elsősegélynyújtó van, akik baj esetén képesek közbelépni, ezért a révi polgármesteri hivatal vezetése dr. Hadrian Borcea-t felkérte arra, hogy kollégái egy felkészitőt tartsanak a helyi önkénteseknek. Vasárnap délelőtt dr. Juca Dacian, dr.Puscas Camelia és dr.Mircea Uroian a helyi polgármesteri hivatal tanácstermében elsősegélynyújtó képzésben részesitette az önkénteseket. Az elsősegélynyújtó kurzuson az elméleti bemutató mellett a gyakorlatra helyezték a fő hangsúlyt, tudtuk meg az előadóktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!