Bihar hírei

2015.04.16. 15:26

„Elsőszülött” regény bemutatója Margittán

Hover Zsolt margittai születésű református lelkész április 10-én szülővárosa Polgármesteri Hivatalának konferenciatermében mutatta be Hetedhét ösvény című kalandregényét.

Hover Zsolt margittai születésű református lelkész április 10-én szülővárosa Polgármesteri Hivatalának konferenciatermében mutatta be Hetedhét ösvény című kalandregényét.

A szervező RMDSZ nevében elsőként Almási István önkormányzati képviselő és Tőtős Norbert köszöntötte a szerzőt és a jelenlévőket. Az eseményt megtisztelték jelenlétükkel az érdekvédelmi szervezet vezetői, az intézményvezetők és a civil szervezetek vezetői egyaránt. A bemutató dátumának tulajdonképpen hármas aktualitása volt: a Magyar Költészet Napja, a város szülöttének, Horváth Imre halálának évfordulója és a Zsolt nap, hangzott el a felvezetőben. Almási István beszédében hangsúlyozta: az önkormányzat magyar frakciója fontosnak tartja nemzeti irodalmunk ápolását, népszerűsítését. Különösen fontos ez most, amikor az internet gyakran „elrabolja” a fiatalokat az olvasás mellől. Ritka, sőt, több mint különleges az, hogy valaki egy személyben lelkipásztor, író és újságíró legyen – mondta, kifejezve köszönetét a szerzőnek, amiért nem felejtette el szülőföldjét és hazatért bemutatni a kötetet, illetve megosztani gondolatait szülővárosa lakosaival. A kötet témája a magyar hiedelemvilág szépségeire, érdekességeire alapszik. Református tiszteletes írta, de katolikus alapelveket is gyakran felhasznál a műben. Beszédének befejező részében az RMDSZ nevében már most meghívta a szerzőt készülő újabb művének bemutatására.

A szerző dedikált

Ezt követően maga a szerző mutatta be igényes részletességgel alkotását. Hover Zsolt megtiszteltetésnek tartotta, hogy szülőföldjén is bemutathatja „elsőszülött” regényét és kiemelt tisztelettel köszöntötte gyermekkori barátait. Hangsúlyozta, hogy a fantáziavilág nem idegen a hittől, kereszténységtől, állítását konkrét példákkal támasztotta alá. Regényében forrásként felhasználta a magyar legendákat, népmeséket. A bemutatót a Horváth János Elméleti Líceum diákjai gazdagították az általuk felolvasott versekkel. A bemutató után a helyi református tiszteletes, Kovács Gyula köszöntötte a szerzőt és kívánt áldást további munkájához. Nemcsak a szószéken, de a regényírásban is bizonyságot lehet tenni Istenről és Krisztus megváltó szeretetéről, mondta. A regény a helyszínen megvásárolható volt, a szerző kérésre dedikált. Az esemény szeretetvendégséggel ért véget. A továbbiakban a regény Margittán az RMDSZ székház könyvesboltjában vásárolható meg, a készlet erejéig.

Szőke Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!