Bihar hírei

2015.04.15. 15:47

A TDC a Hungary s Got Talent-en

A székelyhídi Tini Dance Center táncosai az elmúlt hét végén Budapesten voltak, ahol egy tehetségkutató verseny szervezőitől érkezett meghívásnak tettek eleget.

A székelyhídi Tini Dance Center táncosai az elmúlt hét végén Budapesten voltak, ahol egy tehetségkutató verseny szervezőitől érkezett meghívásnak tettek eleget.

A tehetségkutató versenyekre általában jelentkezni szoktak a résztvevők, ritkább eset, ha a szervezők küldenek felkéréseket (legalábbis így tudjuk). Utóbbi történt a székelyhídi Tini Dance Centerrel (TDC), tudtuk meg Oláh Katalin csoportvezető-koreográfustól: nem csak meghívót kaptak az RTL Klub tévécsatorna Hungary s Got Talent-szervezőitől, de azok előzetesen videót sem kértek, mondván, a világhálón megnézték azt a koreográfiájukat, amivel a legutóbbi Bihar megyei Ki mit tud?-vetélkedőt megnyerték. Mivel már volt nem túl kellemes tapasztalatuk tehetségkutatók kapcsán, először ódzkodtak, végül kötélnek álltak és a maguk választotta időpontban (!) állhattak a zsűri elé az elmúlt vasárnap, a tévécsatorna székházában. A 24 táncos a már említett táncot mutatta be, aztán most várják, hogy kapnak-e meghívást a továbbiakra.

Flash mob a Hősök terén

Oláh Katalin hozzátette: egyúttal két gyerekcsapatukat is benevezték, az érmihályfalvi Fresh Dance-t és a székelyhídi Kölyök Dance-t, de azok egyelőre nem kaptak visszajelzést. Ám, ha már Budapesten voltak, a táncosok gondoskodtak saját szórakoztatásukról is: kétszer is flash mob-szerű táncban kezdtek a Hősök terén, majd másnap meglepődve találtak rá saját produkciójukra a világhálón, máig sem tudva, ki vette azt videóra. Ugyanakkor az Operett Színházban megnézték a Szépség és a szörnyeteg című előadást, melynek TDC-kötődése is volt: a társulat táncosa az a Papp János, aki a TDC első generációjának tagja volt. Őt a maiak közül már csak páran ismerik - hiába, na, a TDC idén lesz 20 éves...

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!