Bihar hírei

2015.02.21. 10:19

Szülők bálja Micskén

Negyedik alkalommal tartották meg a micskei iskolában a szülők bálját. Kicsik és nagyok egyaránt élvezték a népi gyermekjátékokat és polgári táncokat, a bál egyik fénypontja a legeredményesebb szülők díjazása volt.

Negyedik alkalommal tartották meg a micskei iskolában a szülők bálját. Kicsik és nagyok egyaránt élvezték a népi gyermekjátékokat és polgári táncokat, a bál egyik fénypontja a legeredményesebb szülők díjazása volt.

Az elmúlt évek azt bizonyítják, hogy a micskei Miskolczy Károly Általános Iskolában a szülők, pedagógusok és gyermekek nemcsak hatékonyan dolgoznak együtt, hanem időt szakítanak az együtt szórakozásra is. A cél közös: így érhet eggyé a nevelő közösség, mely nem csak a gyerekek egyenkénti jövőjét, de nagyobb közösségük, falujuk jövőjét érlelik, egyengetik hittel, kitartással és bizalommal. Idén negyedik alkalommal rendezték meg a Szülők Bálját, amely igazán színvonalas szórakozást ígért éppen Valentin napjának szombat estéjére. A bálba érkezett szülőknek, nagyszülőknek az iskola igazgatónője, Hodgyai Edit kívánt jó mulatást, majd a Görböc néptánccsoport bécsi keringője (mivel ők ezt is tudnak) nyitotta meg a bált, hogy aztán szüleiket, tanáraikat hívják keringőre a gyerekek, fiatalok.

Legeredményesebb szülők

Kicsik és nagyok egyaránt élvezték a népi gyermekjátékokat és polgári táncokat, melyeket Szabó Amália földrajztanárnő, a Rezgő néptánccsoport vezetője irányított. A Görböc néptánctudását is bemutatta, amikor marosszéki és kalotaszegi táncrendet adtak elő a szülők, rokonok örömére. A bál egyik fénypontja a legeredményesebb szülők díjazása. A laudáció után ezt a díjat idén Oláh Mária és Lajos vehette át, kiknek gyerekei, Ágota és Csenge, az iskola III. és V. osztályának tanulói. A vendéglátás svédasztalos formában és kiváló hangulatban zajlott: megkínálták egymást az otthonról hozott "kosarakból", nem feledkezve meg a Valentin-napi jókívánságokról sem, mindenkinek kijárt egy-egy köszöntő.

Ezer fotó

A várva várt tombola még inkább fokozta a hangulatot, Erdei Sándor, az iskola matematika tanára frappáns megjegyzései elegyítették a vidámságot a sorsolás izgalmával. A fődíj-tortát Zöld Margit szülő készítette és ajánlotta fel, Bányász István és családja nyerte meg, akik példamutatóan a nagyszülőket is elhozták az eseményre, egyesítve három generációt a bál idejére. Az eseményt megörökítendő több, mint ezer fotót készített Sipos Hodgyai Edit, az iskola magyartanárnője, amelyeket megtekintve a közösségi oldalakon bárki meggyőződhet: valóban jó buli volt.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!