Bihar hírei

2015.01.15. 14:31

Micskei diák és a micskei iskola sikere

A micskei iskola diákja, Erdei Csongor miniszteri szintű elismerést kapott (mások mellett) tantárgyversenyen elért eredményért. Hangsúlyt fektetnek a tantárgyversenyeken való részvételre, nyilatkozta az igazgatónő.

A micskei iskola diákja, Erdei Csongor miniszteri szintű elismerést kapott (mások mellett) tantárgyversenyen elért eredményért. Hangsúlyt fektetnek a tantárgyversenyeken való részvételre, nyilatkozta az igazgatónő.

Erdei Csongor a honi szakminisztérium által is elismert matematikaverseny nemzetközi fordulóján vett részt 2014. májusának elején Dunaszerdahelyen (Szlovákia), ahol negyedik helyezést ért el. Mivel a minisztérium év végén jutalmazza azokat a tanulókat (illetve félkészítőiket, iskoláikat), akik nemzetközi szintű eredményt tudhatnak magukénak, a micskei diák is hivatalos volt (további 5 Bihar megyei, Nagyváradon tanuló társával együtt) Bukarestbe, felkészítő tanárával egyetemben az ünnepségre. December 17-én a Parlament Rosetti termében a frissében kinevezett miniszter, Mihai Sorin Campeanu mondott beszédet és adta át a díjakat, de az ünnepelteknek gratuláltak Remus Pricopie és Ecaterina Andronescu volt tanügyminiszterek, illetve a kisebbségi osztály államtitkára, Király András is.

Tudás-felmérés

Kérdésünkre Hodgyai Edit, a Micskei Miskolczy Károly Általános Iskola igazgatónője (aki nem csak pedagógusként, de szülőként is büszke lehet az eredményre - szerk.megj.) kifejtette: igyekszik diákjait versenyképes szintre felkészíteni, ami többszörösen is fontos számukra, hiszen tanulmányaik folytatásakor városi társaikkal kell felvegyék a versenyt - beilleszkedésben és továbbtanulásban egyaránt, aztán majd az életben adódó helyzetekkel, lehetőségekkel is. Hozzátette, hogy a micskei iskola hangsúlyt helyez a tantárgyversenyeken való részvételre, ami az egyetlen lehetőség a tanulási folyamat első 8 évében, hogy valós képet szerezhessen a diák, a szülő és a tanár arról, hogy milyen minőségű, színvonalú tudásmennyiséget sajátított el az illető tanuló a megye, az ország, esetenként egy nemzetközi mezőny tanulóihoz képest. A visszajelzések alapján aztán eldönthető, milyen lehetőséget válasszanak a továbbtanulást illetően, de a versenyeken ismeretségek, barátságok kötődnek, ami segíti az iskola- és környezetváltáskor a gyermekek könnyebb beilleszkedését. Hodgyai Edit hozzátette még, hogy Oláh Mátyás személyében korábban már volt micskei diák, ami matematikatudása okán minisztériumi dicséretben részesült, igaz, ő már líceumi éveiben. Tavaly a micskei diákok összesen 167 díjat vittek haza versenyekről, melyekre egyre többen jelentkeznek és egyre többen sikeresek.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!