Bihar hírei

2014.09.25. 14:58

Szüreti bál volt Biharvajdán

Szeptember 20-án rendeztek szüreti mulatságot Biharvajdán. A "szőlőlopást" senki nem úszta fizetés nélkül, a szórakozás hajnalig tartott.

Szeptember 20-án rendeztek szüreti mulatságot Biharvajdán. A "szőlőlopást" senki nem úszta fizetés nélkül, a szórakozás hajnalig tartott.

A szüreti táncosok és szüleik a kultúrháznál gyülekeztek, majd együtt mentek a templomba. Az ünnepi istentiszteleten Kondor Endre lelkipásztor felhívta a figyelmet arra, hogy nem kell mindent természetesnek venni, hanem adjunk hálát Istennek mindenért, többek között a bő termésért, és azért, hogy ezt közösen megünnepelhetjük. A lelkész áldással indította körútjukra a fiatalokat, akik Kelemen Zoltán polgármester és Kerecsenyi Imre alpolgármester jelenlétében indultak a hívogatásra. Gyalogosan vonultak végig a falun, több helyen eljárták táncukat. A környező falvakba is tiszteletüket tették, hívogattak Biharfélegyházán, Hegyközszentimrén, Szalárdon és Jákóhodoson. Nagyon sok fiatal érezte úgy, hogy részt kell vennie a szüreti mulatságon: 11 táncos pár volt, akik közül 4 kicsi pár. Nemcsak a táncosok létszáma volt magas, hanem a szórakozni vágyóké is. Az utcai zenés kíséretet és éjszakai talpalávalót a Desszert zenekar biztosította.

Szüreti tánc

A szüreti bált Kerecsenyi Imre alpolgármester nyitotta meg, majd a táncosok mutatták be nyitótáncukat, bár a kicsik fáradtak, de annál lelkesebbek és ügyesebbek voltak. Éjfélkor a nagy táncosoké volt a főszerep, akiket kitörő lelkesedéssel fogadtak, majd vissza is tapsolták őket. A táncot követően megköszönték a kitartó táncoktatást és türelmet Boros Anikónak. Hagyományőrzésünkhöz hozzátartozik a szőlőlopás is, ami idén sem maradhatott el. Kis csőszeink megőrizték a szőlőt, és senki sem úszta meg fizetés nélkül, akinek szőlőre fájt a foga. Szőlőlopás után mindenki kiválthatta a tombolatárgyakat, majd jöhetett a felhőtlen szórakozás hajnalig. Ezúton szeretnénk megköszönni a támogatást minden illetékesnek, hogy egy ilyen sikeres rendezvény létrejöhetett.

Sajtós Renáta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!