Bihar hírei

2014.08.21. 12:11

Tizenöt éves a Bélfenyéri Kolping Család Egyesület

A bélfenyéri közösség életét szociális, gazdasági és szellemi téren is felvirágoztató Kolping Család Egyesület a „Segítség, kamasz lettem!” mondatot választotta mottójául, amikor megalakulása 15. évfordulóját ünnepelte az elmúlt hét végén.

A bélfenyéri közösség életét szociális, gazdasági és szellemi téren is felvirágoztató Kolping Család Egyesület a „Segítség, kamasz lettem!” mondatot választotta mottójául, amikor megalakulása 15. évfordulóját ünnepelte az elmúlt hét végén.

 

A falunappal ugyanazon a vasárnapon tartott, de az egyesület által szervezett rendezvénysorozatot hálaadó szentmisével indították, melynek főcelebránsa Szigeti Antal békéscsabai plébános volt, és Böjte Csaba ferences szerzetes buzdította prédikációjával a híveket. A szertartáson a zenei élmény sem maradt el, Szemerédi Bernadett budapesti művésznő és Kiss Lívia nagyváradi énekesnő, illetve férje Kiss Géza kántor egyaránt közreműködtek a szentmisén. Böjte Csaba szentbszédében kifejtette: soha nem azt kérte Istentől, hogy a Szent Ferenc Alapítvány ilyen nagyra nőjön, hanem azt, hogy Erdély minden vidékén legalább egy-egy paptestvér hozzon létre saját térségében egy gyermekvédelmi központot. Kiss Márton bélfenyéri atya Adolph Kolping mennyei segítségét kérve tizenöt éve szélesre tárta a plébánia ajtaját és nagy nagy szeretettel befogadta az oda belépő gyermekeket. Marci atyának mindig volt ereje a keskeny, meredek út mellett dönteni, és újból és újból kimondani az igent az életre, nagylelkűen újabb és újabb gyerekeket fogadott be az otthonába. Tizenöt év hamar eltelt, de egy-egy ilyen "magaslatról" jó megfordulni, és örömmel, szeretettel hátranézni.

Kilenc szerző

Az ezüstmisés áldás után a hívek az egyesület által működtetett Szent Miklós Gyermekotthon udvarára sétáltak át, a hol a "Segítség, kamasz lettem! című könyv bemutatására került sor. A könyvet a Bélfenyéri Kolping Család Egyesület adatta ki megalakulásának 15. évfordulója alkalmából, és benne kilenc szerző - Kiss Márton atya a Bélfenyéri Kolping Család Egyesület egyházi elnöke, a Szent Miklós Gyermekotthon igazgatója; Böjte Csaba, ferences szerzetes; Böcskei László, nagyváradi római katolikus püspök; Vakon Zsolt püspöki titkár; Szántó Ildikó, a Bihar megyei Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság szakfelügyelője; Kovácsné Szatyin Ildikó, a magyarországi Vasárnapi Iskola Alapítvány tagja; Szemerédi Bernadett budapesti művésznő; dr. Molnár Róbert, Kübekháza polgármestere; Petran-Balázs Natália, nagyszalontai óvodapedagógus - írja le élményeit, tapasztalatait, nehézségeit és örömeit a Jó Isten és a közösség szolgálatában.

Közös ima

A szerzők beszédek és hosszú idézetek felolvasása helyett élménybeszámolókat tartottak, az eseményen közreműködött a csíkszeredai Role együttes. A könyvbemutatót Karsai János és a Mímes Társulat pantomimes programja követte. A délután Szemerédi Bernadett művésznő koncertjével zárult, a vidám és tehetséges, Bélfenyérre immár hazajáró művésznőt nagyon nehezen engedte el a lelkes közönség. Kiss Márton atya a rendezvény szervezője egy közös imára kérte fel a jelenlévőket a nap lezárásaként, majd egy szeretetvendégségre invitálta az egybegyűlteket.

Petran-Balázs Natália

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!