Bihar hírei

2014.06.17. 12:35

Események a borfesztivál második napján

A Bihardiószegi Borfesztivál első napjáról már beszámoltunk, és második napja szintén a pincék kinyitásával kezdődött, ahol a borosgazdák terített asztallal, jó borral várták a látogatókat.

A Bihardiószegi Borfesztivál első napjáról már beszámoltunk, és második napja szintén a pincék kinyitásával kezdődött, ahol a borosgazdák terített asztallal, jó borral várták a látogatókat.

A délutáni programok becsalogatták a közönséget a rendezvénysátorba. Elsőként a Tini Dance Center táncosai léptek fel, akik több települést és korcsoportot képviseltek. Oláh Katalin irányításával színpadra lépett a bihardiószegi Turbo Dance, a Master Dance, a Táncmanók, a székelyhídi B612, illetve az érsemjéni és a mihályfalvi kis növendékek. Őket követték Negrean Emilia helyi tanítónő néptáncosai egy népdal-, illetve két néptáncelőadással. Ezután a bukaresti, A legjobb one-man-show díjjal kitüntetett Ștefan Ruxanda Mi lenne, ha lenne című pantomim előadását követhették figyelemmel a jelenlevők. A szeptemberi New York-i fellépésére készülő művész előadása során ötvözte a tánc, a pantomim, az improvizáció, illetve a testbeszéd eszközeit.

Közösségépítő erő

A rendezvényre kilátogatott Biró Rozália az RMDSZ Bihar megyei szenátora, aki elmondta, hogy az ilyen rendezvényeknek közösségépítő ereje van, és a bihardiószegiek helyi szinten való összetartása az alapja a magasabb szinteken való egymás mellett állásnak. A fesztivál két utolsó fellépője a manapság közkedvelt stand-up comedy műfajának képviselői voltak. Elsőként a bihardiószegi Kun Zsolt, majd a Showder Klub című műsor egyik állandó fellépője, Csenki Attila dolgoztatta meg a nézőközönség rekeszizmait.

Füzesi Laura

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!