Bihar hírei

2014.04.24. 12:45

Aszfaltozások után és előtt Biharfélegyházán

Biharfélegyháza és Biharvajda utcáinak túlnyomó része aszfaltborítást kapott, és még a tavasszal a települések közötti utat is megjavítják, ígérte az alpolgármester.

Biharfélegyháza és Biharvajda utcáinak túlnyomó része aszfaltborítást kapott, és még a tavasszal a települések közötti utat is megjavítják, ígérte az alpolgármester.

A minap átautózva Biharfélegyházán, és a hozzá tartozó Biharvajdán több "élményben" is részem volt. Egyrészt több helyen frissen aszfaltozott utcákon suhanhatott a gépkocsi, másrészt, a két település között még mindig olyan az országút, hogy a sofőr választhat: a nagy vagy a nagyobb kátyúba hajt bele, mert kikerülhetetlenül sűrűn van "megszórva" gödrökkel az útszakasz. Kérdésünkre Kerecsenyi Imre alpolgármester elmondta: egy, a szomszédos Paptamási községgel közös EU-s pályázat keretében több fejlesztésre is lehetőségük nyílott. Részükről ez a Polgármesteri Hivatal felújítását, és egy idősek otthonának felépítését, illetve úgynevezett belső utak aszfaltozását jelenti. Mivel a pályázat eredeti futamidejét meghosszabbították, az épületeteket érintő munkálatok befejezése még ezután következik (az idősek otthona is felépült már). Ami az aszfaltozást illeti, Félegyházán és Vajdán is az utcák túlnyomó része új burkolatot kapott. A község harmadik településén, Mihai Bravun is aszfaltoztak, ott akkor lesz jelentőseb felújítás, amikor kivitelezik a határon átnyúló, Pocsaj felé vivő utat.

Még a tavasszal

Biharvajdán a községközpont felőli falubejárat és az egykori TSZ-központ előtti kanyar közötti, főutcának tűnő szakasz változatlan állapotban maradt. Az alpolgármester jogosnak ítélte erre vonatkozó értetlenkedésünket, de biztosított, hogy a jelenlegi pályázati kiírásnak megfelelve így kellett eljárjanak, ugyanakkor a falun átmenő forgalmat az említett szakaszról egy másik utcára terelik, tehát az átutazó gyakorlatilag aszfalton gurulva szelheti át a falut. Amint lehetőség lesz rá, a most kimaradt szakaszt is megcsinálják, hangsúlyozta Kerecsenyi Imre. Mint említettük, a Félegyháza és Vajda közti út valóságos szőnyegbombázás utáni állapotot idéz. Bár korábban sokszor foltozták, újra és újra ementáli sajthoz lett hasonlatos. Az alpolgármester szerint még a tavasz folyamán megjavítják, tehát rövidesen ez is már a múlté lesz, pillanatnyilag tárgyalásban vannak a kivitelezést illetően.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!